Марина Ставнійчук консультуватиме Асоціацію благодійників з питань вдосконалення законодавства 22 Жовтня 2015 13:48

Марина Ставнійчук консультуватиме Асоціацію благодійників з питань вдосконалення законодавства

Член Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) від України (2007-2013 рр.), заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Марина Ставнійчук погодилася стати експертом Асоціації благодійників України з питань вдосконалення законодавства.

Про свою готовність консультувати Асоціацію з нормативних питань Марина Ставнійчук повідомила під час засідання звітно-виборчої Конференції Асоціації благодійників України.

Марина Іванівна – один з найбільш авторитетних в Україні фахівців у галузі права. У минулому, обіймаючи посаду голови Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, їй вдалося разом з благодійниками та волонтерами відпрацювати законодавчі зміни, які сьогодні регулюють роботу сектора благодійництва в Україні.

«Благодійність – це тема, яка напряму пов’язана нормальним соціально-демократичним облаштуванням відносин людини, суспільства і держави, – зазначила Марина Ставнійчук. – Тому я б із задоволенням зайнялася б цією роботою: прогнозуванням, а потім напрацюванням конкретних пропозицій щодо нової системи взаємних стосунків».

«Я готова долучатися і з точки зору нагальних проблем, і з точки зору перспективи розвитку інституту благодійності», – підкреслила Марина Іванівна і додала, що готова залучати до цієї роботи інших експертів.

Звітно-виборча Конференція Асоціації благодійників України відбулася 9 жовтня 2015 року. Її делегати – а це представники 35 членів Асоціації, які мають право вирішального голосу – ухвалили рішення Правління щодо членства в Асоціації, прийняли звіт Правління та затвердили стратегічні напрями діяльності на наступні два роки.