Український казкар запустив благодійний проект у США 23 Жовтня 2015 11:22

Український казкар запустив благодійний проект у США

Український казкар запустив благодійний проект у США

Український казкар Олексій Зоредар з м. Біла Церква запустив у США благодійний проект з продажу своїх книг. Гроші від реалізації підуть на підтримку хворих дітей.

«Мета проекту – підтримати дівчинку Ганнусю, яку я знаю особисто, а також розробити кілька благодійних проектів для підтримки інших дітей», – написав він.

«Казка про Богдана, великого козака запорізького» – перша книга Зоредара. Проект збору грошей на її публікацію англійською мовою запущено на американському сайті Kickstarter. Сайт спеціалізується на краудфандингу (народному фінансуванні) для творчих ініціатив.

Охочі придбати казку сплачують внесок від 15 доларів за електронну версію або 27 доларів за паперову книгу. Коли на рахунку учасника накопичиться достатня кількість грошей для публікації, він надрукує наклад і розішле її своїм замовникам. На видання книги потрібно 3,5 тис. доларів. Однак поки що Олексій зібрав трохи більше за 200 доларів.

«Проект складається з 5 книг. Перша вже має ISBN і готова до друку. Друга і третя мають уже всі ескізи і розробки», – повідомив автор.

12-річна Аня Бондар – подруга Зоредара, яку він має намір підтримати, – через важке захворювання крові пройшла 4 стадії хіміотерапії і тепер потребує дорогої реабілітації.

«Я вибрав Kickstarter тому, що вартість книги там (у США) більша, ніж тут. Тому логічно, що зібрати на підтримку Ані можна більше», – пояснив автор.

Своїм англомовним читачам він обіцяє занурення у дивовижний світ української культури. За сюжетом, хлопець Богдан вирушає на Запорізьку січ, щоб стати справжнім воїном і захистити Батьківщину від ворогів. Дорогою він зустрічає друзів і ворогів – і людей, і міфічних істот. Він повинен розгадати таємницю свого роду і стати справжнім козаком.

Свій проект Зоредар розробляв майже рік, вкладаючи в нього особисті заощадження, оплачував роботу дизайнера, ілюстратора. Крім козацького циклу, Зоредар має інші казки – за його словами, в стилі «поп-ап арт». Раніше казкар не публікувати своїх творів, але читав їх дітям друзів і знайомих. Батьки порадили казкареві видати книгу, але вітчизняні видавці не відповіли на його звернення, після чого він вирішив опублікувати її за допомогою краудфандингу.

«Придбати книгу = підтримати реабілітацію Ані!» – написав Олексій на своєму сайті Zoredar.com. Надалі він також планує допомагати іншим дітям. Із цією метою він планує створити серію мультфільмів й інтерактивних ігор про козака Богдана.

«Сьогодні я розумію, що проект не набере необхідної суми грошей, але ми зустріли велику кількість цікавих і важливих людей, які розповіли, що і як треба робити», – зазначив автор. Він має намір перезапустити проект на початку грудня.

Джерело: LB.ua