Відомі українці взяли участь у святковій акції «День щастя в «МакДональдз» 14 Листопада 2011 23:22

13 листопада 2011 року в Києві відбулася урочиста акція в «МакДональдз» на Хрещатику. На неї завітали відомі особистості світу спорту і шоу-бізнесу – олімпійські чемпіони та призери Яна Клочкова, Стела Захарова, Олександр Крикун, співаки Наталія Валевська, Анжеліка Рудницька, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, телеведучі Юрій Горбунов, Сніжана Єгорова та Антін Мухарський, танцівники Олена Шоптенко та Дмитро Дікусар, переможець «Фабрики зірок – 3» Стас Шурінс та багато інших. Усіх гостей події зустрічав Генеральний директор «МакДональдз Юкрейн» Іан Борден.

Зірки працювали за касами та разом з іншими відвідувачами «МакДональдз» купували сувенірну продукцію – сердечки, брелоки, акційні аудіо-диски з колисковими для малечі. Пряму трансляцію з місця події вело «Гала-радіо».

До акції «День щастя в «МакДональдз» долучилась і Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко з родиною. У цей дань аналогічні заходи пройшли в усіх закладах «МакДональдз» в Україні. Вони є складовою благодійної акції «День щастя», яка оголошується в «МакДональдз» щороку з 1 по 30 листопада і проходить у співпраці з Фондом «Україна 3000».

Пані Катерина Ющенко придбала понад 10 сердечок і підписала їх від імені кожного члена її родини. «Вже сім років поспіль партнером «Дня щастя в «МакДональдз» виступає Фонд «Україна 3000», – каже вона. – За цей час ми допомогли 47 лікарням на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Я щаслива взяти участь у цій акції і дуже вдячна усім, хто небайдужий до здоров’я українських дітей».

Всі кошти, зібрані протягом акції (за винятком ПДВ та собівартості картоплі фрі, проданої 13 листопада), будуть спрямовані на придбання обладнання для виходження недоношених немовлят. Обладнання буде безкоштовно передано у 26 дитячих лікарень по всій Україні.

«День щастя» («McHappy Day») проводиться корпорацією McDonald’s починаючи з 2002 року у понад 100 країнах світу. Традиційно акція проводиться у листопаді – до річниці прийняття Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини (20 листопада 1989 року). В ці дні по всьому світу триває збір коштів, які спрямовуються на реалізацію благодійних проектів, пов’язаних із захистом здоров’я дітей та покращенням умов їх життя. За роки проведення акції компанії вдалося залучити понад 170 мільйонів доларів США і реалізувати сотні проектів з допомоги дітям у багатьох країнах світу.