Запрошуємо на презентацію Щорічного огляду «ТОП 100+ публічних транспарентних доброчинних організацій України» 28 Травня 2024 11:43

Завтра, у середу, о 16:00 у хабі «Дім громадянського суспільства» за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 17 відбудеться публічна презентація Щорічного огляду «ТОП 100+ публічних транспарентних доброчинних* організацій України» (за результатами діяльності у 2023 році)».

Щорічний огляд «ТОП 100+ публічних транспарентних доброчинних* організацій України» вдруге проводить Асоціація благодійників України у партнерстві з аналітичної агенцією «Центр ділового партнерства» та  ТОВ «Фінтехальянс», які розробили методику оцінювання.

Перелік «ТОП 100+»  сформований  із використанням виключно відкритих інформаційних джерел, а ранжування доброчинних організацій  відбулось  на підставі відкритої інформації про обсяг коштів, які були використані ними у минулому році для реалізації власних благодійних програм (проєктів). Таким чином, «Топ 100» – це перелік доброчинців, які минулого року публічно у  різний спосіб задекларували розмір своїх річних витрат.

Для пошуку фінансової інформації про результати діяльності у 2023 ми використовували річні податкові звіти, фінансові звіти, розміщені на сайтах доброчинних організацій та надані організаціями на запит організаторів,  дані конкурсних заявок Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2023» та Національного рейтингу . Частково ми користувалися можливостями відкритої системи доступу до фінансової інформації компанії «Opendatabot».

* При формулюванні назви Щорічного рейтингу ми використали терміни «публічний» і «транспарентний». Публічний: у розумінні –  відомий, пізнаваний, суспільно орієнтований; транспарентний – як означення  відкритості, прозорості. Саме ці два  критерії і визначали логіку організаторів щодо включення тих чи інших неприбуткових організацій до переліку «Топ 100+».

Запрошуємо усіх зацікавлених завтра на презентацію «Щорічного огляду «ТОП 100+ публічних транспарентних доброчинних* організацій України» (за результатами діяльності у 2023 році)».

Коли: 29 травня 2024 рік, 16:00;

Де: хаб «Дім громадянського суспільства» за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 17.