Асоціація Благодійників України взяла участь у заході «Майстри Добра» 2 Вересня 2024 18:19

Асоціація Благодійників України взяла участь у заході «Майстри Добра» у Львові, організованому Forbes Ukraine. На заході зібралися власники та топ-менеджери компаній, представники бізнесу, донори, керівники благодійних фондів, волонтери, ветерани та військові.

Благодійність є потужним сектором та великою спільнотою. У 2023 році фонди витратили понад 1,5% ВВП України, що порівнюється з ключовими галузями, такими як будівництво або експорт чорних металів. Це підкреслює величезний потенціал благодійності в економічному розвитку та соціальних змінах.

На заході обговорювали кращі практики та виклики благодійників, як зробити благодійність системною, як ефективно збирати та витрачати кошти, можливості співпраці та натхнення для подальшої роботи в сфері благодійності.

Президент Асоціації Благодійників України Олександр Максимчук зазначив: «Благодійність має вирішальне значення для створення співчутливого суспільства, де люди підтримують одне одного і працюють заради спільного блага. Сьогодні ми повинні бути сфокусовані на підтримці ветеранів, членів їхніх сімей, ВПО, розвитку освіти, забезпеченні доступу до охорони здоров’я, боротьбі з дискримінацією та вирішенні соціальних проблем усіх постраждалих від війни. Підтримуючи благодійність, ми робимо свій внесок у покращення нашого суспільства і створюємо хвильовий ефект, який надихає інших змінювати світ на краще. Це також наш внесок у перемогу».

Ольга Гужва, директорка з розвитку Асоціації Благодійників України, зазначила: «Благодійність є важливою складовою сучасного та повоєнного українського суспільства. Спільнота благодійників повинна об’єднуватися та взаємодіяти між собою. Прозорість та доброчесність є ключовими в сфері благодійності, адже багато шахраїв використовують ситуацію для власної наживи, дискредитуючи роботу благодійного сектору. Тому важливо знати благодійні організації з репутацією підзвітності та прозорості, щоб розуміти, кому донатити та з ким співпрацювати».