Президент асоціації Олександр Максимчук був відзначений дипломом та нагородою «Дякую Серцем» 6 Вересня 2024 15:11

Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук був відзначений дипломом та нагородою «Дякую Серцем», яку вручив йому Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 вересня 2024 року на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Його Блаженство супроводжував намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт.

Дякуючи присутнім на заході та Блаженнійшому Митрополиту Олександр Максимчук зазначив, що сьогодні уся Україна, волонтери та благодійники націлені на захист України, а він мріє, що незабаром усі будуть працювати над відродженням та відбудовою нашої землі.

Також пан Максимчук подякував за довготривалу підтримку Національного конкурсу «Благодійна Україна» як ПЦУ та Блаженнійшому Митрополиту Київський і всієї України Епіфаню, так і засновниці проєкту «Дякую Серцем» Галині Симсі. Він зазначив, що на виставковому проєкті «Дякую Серцем» експонуються і Ангели добра – відзнака конкурсу «Благодійна Україна», створені майстернею родини Козаків, бурштин для цих відзнак наданий партнерами Галиною Симхою та Асоціацією «Український бурштиновий світ», які є партнерами конкурсу.

Довідково:

З нагоди свята спомину чуда архистратига Михаїла в Хонах Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 вересня 2024 року на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрив виставку скульптурних та мозаїчних робіт «Дякую Серцем», а також відзначив благодійників і меценатів.

«Архистратиг Михаїл є одним з найвищих ангелів Божих і має особливе служіння – бути борцем проти зла та захисником правди. Він протистоїть дияволу і його слугам – духам і злим людям, а також допомагає тим, хто вірний Богові, перемагати у боротьбі. Тому, як перший воїн Господній, архистратиг Михаїл не лише очолює вірних Йому ангелів, але й допомагає людям, які зі зброєю в руках захищають правду і добро», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Серед експонатів виставки окремої уваги заслуговує «Велике Бурштинове Серце України», врятоване навесні в Бучі після деокупації, де було захованим в землю від російських загарбників. Це єдиний у світі самородок бурштину-сукциніту, за формою анатомічного серця, вагою 1362 грами і віком близько 50 млн. років.

Керівниця міжнародної платформи «Дякую Серцем» Галина Симха висловила сподівання, що й «Велике Бурштинове Серце України» стане нашою сердечною подякою за життя та одним із символів великої української Перемоги та справедливого миру.

Джерело: Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ): https://www.pomisna.info/uk/vsi-novyny/mytropolyt-epifanij-vidkryv-vystavku-proyekt-dyakuyu-sertsem/