У Києві відбувся круглий стіл «Вантаж 300: справи поранених» 17 Жовтня 2024 11:45

Минулого тижня в приміщенні Укрінформу відбувся другий круглий стіл на тему: «Вантаж 300: справи поранених».

Організатори круглого столу – Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу» та Асоціація благодійників України. Модерував захід президент Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу» Сергій Сошинський.

Захід складався із вступної частини, на якій модератор сказав вступне слово, мету та завданнями круглого столу та ознайомив з порядком денним. Основна частина складалася з 5 сесій, де обговорили наступні питання: проблеми поранених на шляху до одужання; патронажні служби та медичний супровід; фінансування лікування поранених; різницю турботи про поранених між МВС, ЗСУ та іншими; необхідність створення реєстру якісних медичних закладів лікування та реабілітації; про те як бізнес може ефективно допомогти пораненим ветеранам; про корпоративні програми медичного супроводу; залучення волонтерів до супроводу поранених та домедичну допомогу; про професійний розвиток лікарів та забезпечення сучасними медичними засобами; про важливість підтримки поранених з боку влади та громади; про потребу у модернізації військово-лікарських комісій для покращення здоров’я та комфорту поранених захисників; про законодавчі зміни; про пропаганду підтримки поранених, а також демонстрували кейси по підняттю статусу поранених в Україні.

Окрім цього, на круглому столі було підняте питання про створення нового формату підтримки героїв – «Міжсекторального громадського Комітету по справах поранених» та план дій на найближче майбутнє.

Учасниками круглого столу виступили військові, ветерани різних підпорядкувань та їх близькі, представники державних відомств, бізнес асоціації, громадські та благодійні організації, представники ЗМІ та медіа.

Участь у круглому столі взяли також представники Асоціації благодійників України. Зокрема, президент АБУ Олександр Максимчук став спікером та розповів про благодійні програми Медичного центру «NOVO» для військовослужбовців, ветеранів,  дітей ВПО та членів родин військових. Та повідомив про розробку загальнонаціональних проєктів з метою об’єднання медзакладів для допомоги військовослужбовцям – «Клініка ветерана» та «Садиба ветерана». Також Олександр Максимчук розповів про проєкти ВБО «Асоціації благодійників України»: Національний конкурс «Благодійна Україна», Національний рейтинг «Компас української благодійності» та Щорічний рейтинг «ТОП 100 публічних транспарентних доброчинних організацій України», які слугують механізмами для популяризації прозорої благодійності, довіри до благодійності в Україні, співпраці благодійних та волонтерських організацій з бізнесом та іншими організаціями та донорами як в Україні, так і закордоном.

Весь запис круглого столу доступний на Ютуб каналі Укрінформу:

Фото: Укрінформ.