У Донецьку почалась епідемія доброти 18 Березня 2013 16:59

У Донецьку почалась епідемія доброти

Вчора, 17 березня, в останній день Масляного тижня, в Донецьку намагались розповсюдити Епідемію доброти. Активісти «Демократичного Альянсу» дарували перехожим кульки з побажанням.

«Епідемія доброти» – захід, приурочений до Міжнародного дня спонтанного прояву доброти. Він з’явився не так давно з ініціативи міжнародних благодійних організацій і відноситься до свят, що мають загальносвітове значення, оскільки їх відзначають усім світом, незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань. Подібні акції вже пройшли у Вінниці, Рівному, Чернігові та інших містах.

«Акція полягала в наступному: ми хотіли показати, що робити приємно можна не тільки друзям, але й незнайомцю. Зовсім не важливий вік, стать тощо. Приємно можна зробити, просто подарувавши кульку з побажанням, а у відповідь отримаєш усмішку. Ми купили кульок, надули їх. Наша активістка Юля як фахівець з аеродизайну наробила «повітрянних квіточок». Вийши на бульвар Пушкіна та разом з іншими бажаючими приєднатись дарували перехожим кульку з побажанням та листівку зы спонукаючим текстом «Усміхнись першому ліпшому», «Усміхнись сусіду», – розповідає голова донецького осередку ВМГО "Молодь Демократичного Альянсу" Ігор Гулай.

Усмішку подарували близько ста перехожим, самим учасникам та організаторам акції. Перехожі, за словами організаторів, не приєднувались, просто дякували та посміхались. При цьому дуже багато людей, які заздалегідь знали про захід. Дехто приїхав навіть з Макіїївки.

«Вирішили цим зайнятись ми з декількох причин. Перше, – нам подобається робити людям приємне. Друге, – Донецьк доволі велике промислове місто, тому ми не хочемо, аби люди в ньому перетворювались на злих, вічно поспішаючих кудись у своїх справах роботяг, які не бачать навколо добра. Ми хочемо, щоб кожен сприймав усмішку та відповідно добром й відповідав, – каже Ігор Гулай. – Подібні акції ми будемо влаштовувати, й не одну, і про них будемо заздалегідь оголошувати, але ми не будемо казати, як саме ми плануємо спонукати до усмішки та добра».

Джерело: NGO Донецька – портал неполітичних новин