«Проти раку – за життя!»: пишемо про онкологію відповідально 27 Березня 2013 17:49

Конкурс «Проти раку – за життя!» на найкращий матеріал, присвячений боротьбі з онкологічними захворюваннями оголошує Національна спілка журналістів України в партнерстві із компанією «Рош Україна».

Запрошують до участі ЗМІ та журналістів із друкованих та інтернет-видань,  теле- і радіокомпаній.  Матеріали повинні бути надруковані чи вийти в ефірі в період із 1 лютого до 1 жовтня 2013 року. Тематика конкурсних робіт може включати  різні напрямки : це, зокрема, проблеми профілактики онкологічних захворювань та методи діагностики раку, методи лікування, історії пацієнтів, що вилікувалися, історії життя лікарів, нові напрацювання і здобутки вітчизняної та зарубіжної медицини, існування онкологічних закладів тощо.

Журі, яке складається з експертів у галузі медіа та онкології, визначатиме переможців у номінації «Найкращий матеріал у ЗМІ».

Нагородою за першу премію стане планшетний комп’ютер, за другу премію – нетбук і за третю – цифровий диктофон. Головний приз конкурсу – навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

За найактивніше та професійне висвітлення тематики боротьби з онкологічним захворюваннями 30 журналістів будуть запрошені на церемонію нагородження  переможців конкурсу в м. Київ наприкінці листопада 2013 року.

Матеріали та заявка на конкурс надсилаються у 3-х екземплярах. Адреса: Україна, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, № 27-А, НСЖУ (Конкурс «Проти раку – за життя!»).

Телефони для довідок: (044) 235-73-79; 234-21-02.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися на сайті Національної спілки журналістів України.

Конкурс для журналістів «Проти раку – за життя!» є складовою Школи медичної журналістики. Цей інформаційно-навчальний проект передбачає серію навчальних заходів для журналістів, що працюють над висвітленням медичної тематики, підготовку освітніх матеріалів та інформаційних сервісів для працівників ЗМІ. Партнерами проекту є Національна спілка журналістів України, фармацевтична компанія «Рош Україна», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп». Проект «Школа медичної журналістики» здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело: Національна спілка журналістів України