Троє британців біжуть 1000-мільний благодійний марафон з Одеси до Дубровника 1 Квітня 2013 13:52

Том Стенкліф, Гай Нокінг і Роб Мартіно стартували 31 березня від знаменитих Потьомкінських сходів в Одесі у 1000-мільному благодійному марафоні, який пройде по території дев’яти країн Східної Європи. Бігуни почали 140-мільний пробіг територією Одеської області, 4 квітня планують перетнути кордон з Молдовою, а далі через Дунай на Балкани, де пробіжать по території Румунії, Болгарії, Македонії, Косово, Чорногорії, Боснії. Через 33 дні, подолавши відстань, що дорівнює 39 марафонам, добіжать до Дубровника (Хорватія).

Спортсмени, одягнені в шорти і курточки, явно не розраховували, що південь України зустріне їх зовсім не весняною погодою – снігом і сильними поривами вітру. Все необхідне атлети несуть за плечима, відпочивати мають намір в дорозі, в спальних мішках.

Мета їх благодійної акції – зібрати 150 тисяч фунтів стерлінгів для громадської організації «Love-146», яка має намір побудувати в Великобританії установу, що надає післяопераційний сервіс жертвам торгівлі дітьми. «Своїм пробігом ми хочемо привернути увагу світової громадськості до боротьби з торгівлею дітьми», – сказав Том Стенкліф.

Джкркло: Голос столиці