Луганський телеканал ЛОТ збирає кошти для лікування онкохворих дітей 3 Квітня 2013 11:50

«Врятуй життя онкохворій дитині» – під такою назвою проходить благодійна акція телеканалу ЛОТ Луганської обласної державної ТРК та місцевої єпархії Української православної церкви.

У 40 храмах обласного центру будуть встановлені спеціальні урни для збору пожертвувань маленьким пацієнтам. За словами керівника Луганської обласної дитячої лікарні Людмили Білецької, кошти, зібрані в рамках акції, будуть спрямовані на проведення спеціальних обстежень дітей з онкопатологією у приватних клініках Києва та Донецька. Значна частина фінансової допомоги піде на придбання низки лікарських препаратів, на оплату операцій з пересадки кісткового мозку тощо.
Генеральний директор телеканалу ЛОТ Родіон Мірошник закликав усіх небайдужих долучитися до благородної справи і допомогти врятувати життя дітям, дати їм надію на одужання і щасливе майбутнє.

«Навіть невелика дещиця коштів може допомогти онкохворій дитині, яка потребує спеціальної терапії, діагностики, дорогих лікарських препаратів. Ми віримо, що ці мужні діти обов’язково переможуть хворобу, – наголосив очільник Луганської ОДТРК. – На щастя, рак – це вже не вирок. Сучасні методики досить ефективні, але потрібні величезні кошти на своєчасне і повноцінне лікування дітей з таким діагнозом. Тому ми і вирішили провести цю благодійну акцію».

У свою чергу архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан звернувся до православних вірян з проханням підтримати добру справу, і в час посту подумати не лише про себе, але й про своїх ближніх.

«Тілесний піст повинен супроводжуватися постом духовним, що передбачає вчинення добрих справ. І ось ця акція якраз є одним з тих починань і тих добрих справ, які ми можемо і зобов’язані зробити своїм ближнім. Прошу не залишатися байдужими у цій без жодного перебільшення святій справі!» – закликав владика.

Джерело: Перший національний