У Донецькій області стартує Всеукраїнська благодійна кампанія «Врятуймо добру людину!» 11 Квітня 2013 11:33

13 квітня 2013 р. у Донецьку стартує Всеукраїнська благодійна кампанія «Врятуймо добру людину!». Почнеться вона з акції вуличного збору пожертвувань, які підуть на надання допомоги онкологічним хворим з малозабезпечених родин Донецької області.

Організатори акції на Донеччині – Благодійний фонд Центр соціального розвитку «Міст» – розповіли, що вуличний збір коштів може виявитися набагато ефективнішим, аніж надходження на рахунок у банку, коли родина хворого звертається до усіх із проханням переказати на лікування. Справа в тім, що Україна – одна з кількох країн, де благодійна допомога фізичним особам обкладається податком на загальних підставах. Якщо сума не перевищує 10 мінімальних зарплат, податок складе 15%, якщо більше – 17%. Більше того, якщо податок не буде сплачений вчасно, то надалі не уникнути також нарахування пені і штрафів.

«Ми хочемо показати, що є благодійні організації, які дійсно виправдують свою назву – «робити благо» для людей, – говорить директор БФ «Міст» Ольга Косінова. – Волонтери за покликом серця безкоштовно допомагають людям, а також дають населенню інформацію про проблему дорослої і дитячої онкології, що, на наш погляд, мотивуватиме людей жертвувати».

З квітня по грудень 2013 року в Донецькій області в рамках благодійної кампанії, крім щомісячних вуличних копилкових зборів, пройдуть і інші заходи із залучення коштів для допомоги онкохворим. Заплановано благодійну вечерю за участі представників бізнесу, влади, громадських діячів і журналістів, а також благодійний проект із мережею ресторанів.

Благодійна кампанія «Врятуймо добру людину!» реалізується Фундацією імені князів благодійників Острозьких у рамках благодійної ініціативи АБ «Укргазбанк» («Банк добрих справ») за підтримки агентства «Брендком»/«Грінпіар». Регіональним партнером кампанії є Донецький обласний благодійний фонд Центр соціального розвитку «Міст».

Генеральний медіа-партнер кампанії в Донецькій області – Телеканал «Донбас», медіа-партнери – газета «Донецькі новини», 27 канал, інформаційний супровід – Донецький прес-клуб.

Докладна інформація: Ольга Косинова, 050 16 366 19.

Джерело: Донецький прес-клуб