Фотокори газети «Сьогодні» допоможуть дітям здобути нову якість життя 15 Квітня 2013 16:38

40 кращих робіт фотокореспондентів газети «Сьогодні» будуть продані в ході аукціону «Дерево життя». Основна мета аукціону – привернення уваги до проблеми ендопротезування і створення умов для повноцінного життя дітей із саркомами нижніх кінцівок. Всі кошти, виручені на цьому аукціоні, підуть на придбання модульних ендопротезів.

На фотографіях кореспондентів газети «Сьогодні» зображені публічні люди: політики, зірки шоу-бізнесу.

Аукціон «Дерево життя» відбудеться 18 квітня, о 19:00, у Будинку митрополита національного заповідника «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24). Ведуча аукціону – Сніжана Єгорова, а створювати неповторну атмосферу події буде струнний квартет «Asturia».

Розпорядником зібраних у ході аукціону коштів буде БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб».

«У відділенні дитячої онкології Національного інституту раку ми вже 10 років. Знайомі з усіма можливими нюансами лікування. Ендопротезування – це одна з задач у дитячої онкології, від якої залежить і життя, і його якість. Боляче чути від дитини: «Мамо, ну і навіщо я вижив?» чи «Мамо, ми нікому не потрібні». Саме якість ендопротезу надалі допомагає дитині жити повноцінним життям й уникнути безлічі повторних операцій. Прекрасно, що до вирішення проблем ендопротезування підключається все більше людей та організацій, – говорить Лариса Лавренюк, керівник фонду допомоги онкохворим дітям «Краб». – Ми вдячні газеті «Сьогодні» за участь в аукціоні «Дерево життя» і сподіваємося, що нашими спільними зусиллями зможемо допомагати дітям вертатися до повноцінного життя».

«Газета «Сьогодні» своїми лідерськими позиціями багато в чому зобов’язана постійному прагненню бути корисною читачам і партнерам. Тому для нас участь у проекті «Дерево життя» – це, в першу чергу, можливість вкотре використати високий професійний рівень наших співробітників для поліпшення якості життя дітей», – коментує Ігор Доброван, генеральний директор холдингу «Сьогодні Мультимедіа».

«Рік тому Фонд підтримав ініціативу об’єднання небайдужих – громадських організацій, політиків, бізнесменів, акторів, спортсменів, журналістів – усіх, хто може кожен по-своєму допомогти дитячому відділенню Національного інституту раку, профільній установі, куди з’їжджаються діти з усієї країни. Фокус фонду в онкології – впровадження світового стандарту в лікуванні та діагностиці шляхом закупівлі й установки сучасного радіологічного обладнання в державні онкоцентри. Але на цьому потреби не закінчуються. Торік благодійні збори «Дерево життя» обрали темою року ендопротезування, ця ж проблема залишається на порядку денному і цього року. У 2012-му фонд оплатив сучасні ендопротези десяти дітям на суму понад 1 млн. 100 тис. грн. і купив на таку ж суму набір інструментів для їх установки. Такий набір був один на всю країну! Ми знаємо, що допомагали й інші компанії, люди, хтось просто своєю участю або увагою. Продовженням цього і стала ініціатива медіа-партнера – газети «Сьогодні» – провести цей аукціон», – говорить Вікторія Миколаюк, керівник програми «Рак виліковний» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».
 
До участі в аукціоні запрошені зірки шоу-бізнесу, політики, представники бізнес-еліти, провідні українські ЗМІ.

Проект ініційований БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб» разом з газетою «Сьогодні».

Акредитація для ЗМІ: [email protected], (093)379-33-62.