Бал Добра «Крапля крові – крапля життя» в Херсоні 19 Квітня 2013 14:38

Бал Добра «Крапля крові – крапля життя» в Херсоні

17 квітня в Херсоні відбувся другий в історії Херсонщини Благодійний бал. На захід були запрошені представники міської та обласної влади, керівники підприємств, а також жителі міста, які зробили свій благодійний внесок.

Організатором вечора виступила голова громадської ради при ХОДА, голова правління ХОО «Дія» та БФ «Захист», Польська Лариса Михайлівна. Бал був організований для збору коштів, які будуть спрямовані на придбання апарату герметичного запаювання донорської крові і плазми HEMATRON III для Центру служби крові. Вартість такого апарату становить 53000 гривень. Придбання даного апарату вирішить одну з головних проблем міста – безпеку і збереження донорської крові.

Підготовка велася дуже непросто, доводилося подолати бар’єр недовіри до форми заходу, як і до благодійності, загалом. На всіх телеканалах міста було запущено соціальний ролик, біг борди привертали увагу проблемою крові, в газетах статті розповідали про гостру необхідність даного заходу. І результат не змусив себе довго чекати.

Вечір Бала розпочався з розважальної програми, в ній взяли участь Модельне Агентство CatWalk, де моделі агенції продемонстрували гостям весільні сукні салону «Версаль». Також для гостей було організовано майстер-клас з бальних танцем, в якому всі бажаючі могли навчитися танцювати віденський вальс. Художниця Оксана Оснач представила свою картину «Мороз і сонце», і запропонувала зробити благодійний аукціон, і внести, таким чином свій внесок у добру справу. Картина була продана за 4000 гривень.

Організатор свята, Лариса Михайлівна Польська подякувала всім, хто зміг приділити час доброчинності і відвідати бал: «Велике спасибі всім гостям свята, окрема подяка спонсорам, хто зміг підтримати проект такого масштабу. Тема благодійності актуальна в усьому світі. Ми сподіваємося, що наша робота принесе величезний результат, завдяки якому мешканці міста зможуть брати приклад і більше часу і зусиль приділяти добрим справам ».

На Благодійний Бал були також запрошені голова Херсонської обласної адміністрації Микола Костяк, в.о. міського голови Херсона, Зоя Бережна, які також віддячили організаторів вечора і відзначили велику значимість об’єднання людей навколо добрих справ. Микола Михайлович урочисто вручив статуетку «Ангела добра» за розвиток благодійності на Херсонщині, Польської Ларисі Михайлівні, і підкреслив: «Час минає дуже швидко. Потрібно поспішати творити добро ». Зоя Бережна, зазначила: «Тільки добро дає розвиток і позитивні результати. У серці кожного з нас – багато добра, і необхідно частіше відкривати його і ділитися теплом і світлом ».

Громадський діяч, Устин Мальцев зазначив: «Заходи такого роду об’єднують людей. Фонд Лариси Михайлівни показав хороший приклад громадськості, який внесок благодійність несе в суспільство, як люди можуть об’єднуватися і творити добро разом. Сподіваємося, що події такого масштабу будуть частіше проходити в місті, і завдяки спільним зусиллям благодійність на Херсонщині вийде на новий рівень результативності ».

Завдяки підтримці благодійників була зібрана сума 66268 гривень. На 53000 гривень буде закуплено апарат для плазми HEMATRON III для Херсонського центру служби крові. Різницю від зібраної на балу суми було вирішено направити на ремонт кімнати школяра «Фантазери», де займаються художньою творчістю діти з незабезпечених сімей.

Ми хочемо висловити окрему подяку всім нашим спонсорам, які підтримали даний захід: Дім марочних коньяків «Таврія», ПАТ Херсонський Суднобудівний Завод, Royal-Group, Виноробне господарство Князя П.Н. Трубецького, РА Єлвін, радіо Шансон, Софія, Наше Радіо, Таврія ФМ, телеканали ЯТБ, Скіфія, Херсон Плюс, ресторан «Платон».

Сподіваємося, що такі заходи відбуватимуться щороку.

Дякуємо всім учасникам за добре свято!

Інформація надана Фондом Устина Мальцева


Галерея (14 фото)

* Для перегляду клікніть на фото