В Херсоні подарували дітям надію 31 Травня 2013 14:40

«Подаруй надію дітям» – благодійна акція під такою назвою у Херсоні відбувається вже п’ять років поспіль. Особлива увага – сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. Цього року в обласному центрі зібрали півтисячі вихованців інтернатів Херсонщини. Організатори свята незмінні – Департамент освіти й науки, молоді та спорту ОДА та Міжнародна місія «Агапе».

У кожної дитини – своя життєва історія: когось залишили ще в пологовому будинку, хтось самостійно втік із дому, а в когось маму й тата позбавили батьківських прав. Втім вони нічим не відрізняються від інших дітей – ті ж самі мрії та плани на майбутнє. Але вони не мають родинного затишку, тому й не дивно, що цього дня бажають один одному лише найзаповітнішого – сім’ю.

Директор Міжнародної місії «Агапе» Олександр Федорчук розповів, що намагаються в цей день переконати дітей-сиріт Херсонщини, що вони не забуті. Добрі справи приваблюють благодійників. Сергій Туркач, пастор церкви «Голгофа», де відбувалося свято, радо прийняв маленьких гостей із усієї області. Щороку організатори свята змінюють концертну програму. Цього разу дітей розважав ляльковий театр із Дніпропетровська. На кожного гостя чекав ще й індивідуальний подарунок. А насамкінець дня – прогулянка на катері дніпровськими плавнями.

Свято вдалося, діти з нетерпінням чекатимуть наступної зустрічі, яка має бути ще масштабнішою – принаймні так обіцяли організатори.

Джерело: ХОДТРК «Скіфія»