П'ятий Національний конкурс бізнес-кейсів з соціальної відповідальності стартував 3 Липня 2013 16:52

П'ятий Національний конкурс бізнес-кейсів з соціальної відповідальності стартував

3 липня 2013 року Центр «Розвиток КСВ» оголосив про початок прийому кейсів у рамках V ювілейного Конкурсу кейсів з корпоративної соціальної відповідальності. Урочисте відкриття Конкурсу, у рамках якого відбулося і нагородження переможця першої Європейської нагороди з КСВ – European CSR Award, пройшло наприкінці червня у Львові.

Генеральний партнер конкурсу – компанія «Ернст енд Янг». Інноваційний освітній партнер – Львівська бізнес-школа УКУ. Партнер номінації «Кращий внесок у розвиток суспільства» – Київстар. Партнер номінації Pro Bono – ЮРЛІГА. Партнери Конкурсу – холдинг емоцій «!Fest» і Фонд «Україна – США».

Наталя Теленкова, координатор КСВ Комітету компанії «Ернст энд Янг», відзначила: «Протягом попередніх років ми були свідками якісного і кількісного зростання конкурсу практик КСВ: росте кількість учасників, які поділяють цінності корпоративної відповідальності  і розвивають цей напрямок діяльності у своїх компаніях. Зараз українська бізнес-спільнота вже чекає на конкурс, розуміє його цінність і готова ділитися кращим досвідом у загальнодоступному форматі. Здорова конкуренція у КСВ допомагає нам усім робити правильні кроки у правильному напрямку, і конкурс великою мірою стимулює таку конкуренцію. Ми пишаємося тим, що компанія «Ернст энд Янг» підтримує конкурс з його перших кроків».

Цього року Конкурс бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності відзначає свою п’яту річницю. За цей час він не тільки утвердився в Україні як один з головних популяризаторів кращих практик корпоративної соціальної відповідальності, але й вийшов за межі України і був представлений у Румунії, США, Молдові, Бельгії, Норвегії. Близько 140 кейсів увійшли в щорічну публікацію «Практики КСВ в Україні» і першу комплексну книгу «КСВ: моделі та управлінська практика» і є предметом вивчення в багатьох ВНЗ, компаніях, експертних організаціях.

З нагоди ювілею, а також з метою більшої інтеграції КСВ у регіонах, святковий старт конкурсу пройшов не у Києві, а в прекрасному місті Львові, яке особливу увагу приділяє розвитку інноваційної інфраструктури підтримки підприємництва.

Цього року вже традиційно Конкурс уводить новації. За словами Марини Саприкіної, керівника Центру «Розвиток КСВ», однією з головних переваг конкурсу є його мобільність і гнучкість. «Ми міняємося і розвиваємося відповідно до вимог часу. Саме це дозволяє нам бути завжди попереду і максимально ефективно задовольняти потреби сфери КСВ», – говорить Марина Саприкіна.

Серед головних нововведень:

  • до традиційних шести напрямків (права людини, трудові відносини, навколишнє середовище, відносини зі споживачами, корпоративне управління, розвиток громад) і номінацій Pro Bonо для юридичних компаній і «Кращий внесок у розвиток України», додаються три номінації «Інновації з КСВ», «Партнерство між бізнесом і некомерційними організаціями», «Кращий кейс від малого і середнього бізнесу»;
  • запущено формат Конкурсу роликів з КСВ;
  • організатори відмовилися від розподілу на призові місця і ввели нагороди тільки по номінаціях;
  • фінальне нагородження відбудеться у рамках Національної Конференції з КСВ «Корпоративна соціальна відповідальність: результати і вплив кращих практик на розвиток України».

Бізнес-кейси номинантів оцінює незалежне міжнародне журі, до складу якого входять експерти з КСВ з Великобританії, США, Ізраїлю, Туреччини, Іспанії, Угорщини, Росії.

Як взяти участь

Подавати практики може будь-яка організація у форматі бізнес-кейса українською та англійською мовами. Термін подачі – до 1 жовтня 2013 року. Заявки на участь у конкурсі надсилайте на e-mail: case@ csr-ukraine.org.

За додатковою інформацією звертайтеся до Марини Сапрікиної, тел. (044) 280-11-47.

Джерело: CSR Review