Фонд Костянтина Кондакова сприятиме забезпеченню всіх дитячих будинків України постільною білизною 3 Жовтня 2013 14:32

Фонд Костянтина Кондакова сприятиме забезпеченню всіх дитячих будинків України постільною білизною

3 жовтня 2013 року стартувала нова благодійна акція, спрямована на забезпечення усіх дитячих будинків України новими якісними комплектами постільної білизни. З нагоди її початку в інформаційному агентстві Інтерфакс-Україна відбулася прес-конференція на тему: «За півроку всі дитячі будинки України будуть забезпечені постільною білизною». У ній взяли участь Уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, заступник керівника відділу інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Валентина Клемюк, Голова Наглядової ради Асоціації благодійників України Марина Криса, президент Благодійного фонду Костянтина Кондакові Наталія Колесник, генеральний директор концерну «Ярослав» Олександр Барсук та директор Вишгородського дитячого будинку Микола Жадан.

Наразі Благодійний фонд Костянтина Кондакова проводить всеукраїнську акцію «Солодкий сон в кожен дитячий будинок», яка проходить в рамках програми «Дорога в життя для кожної дитини». Як розповіла Наталія Колесник, фонд Костянтина Кондакова, готуючи проект, провів опитування серед українських інтернатів і визначив, які дитячі будинки потребують оновлення постільної білизни. За її словами, постільної білизни бракує 136 інтернатам, що становить 70% від загальної кількості. Фонд провів тендер на постачання, який виграв концерн «Ярослав». Це підприємство виготовляє дуже якісні вироби, які будуть передані в дитячі будинки та інтернати.

Олександр Барсук підкреслив, що концерн «Ярослав» дуже радий брати участь у допомозі дітям. «Навіть така незначна річ, як постільна білизна, дає можливість дитині рости не в сіро-білих тонах, а в яскравій обстановці», – зазначив він.

«Мені дуже приємно, що Фонд Костянтина Кондакова розпочав Всеукраїнську акцію «Солодкий сон у кожен дитячий будинок», яка забезпечить кожну дитину індивідуальними речами першої необхідності в різних регіонах нашої країни, – сказала Марина Криса. – Розпочинаючи такі масштабні акції, варто координувати свою діяльність з іншими благодійними та громадськими організаціями, які працюють в цій сфері для того, щоб спільно об’єднати зусилля та надати благодійну допомогу найменш забезпеченим дитячим закладам інтернатного типу. Асоціація якомога ширше інформуватиме громадськість про реалізацію цієї акції та надасть всебічну підтримку».

Марина Криса також звернула увагу присутніх на потреби інтернатів, де проживають та навчаються діти 2-го, 3-го, та 4-го рівня захворюваності. «Ці заклади дійсно потребують матеріальної допомоги не тільки з боку держави, а інших громадських інституцій, – підкреслила вона, – оскільки діти зазначеної категорії знаходяться у дуже важкому фізичному стані, мають інвалідність і потребують специфічного догляду».

«Щороку на утримання інтернатів з державного бюджету виділяється близько 5,7 мільярда гривень, – сказав Юрій Павленко, додавши, що більша частина виділеної суми йде на заробітну плату співробітників, оплату комунальних послуг та інші потреби. Лише близько 20% від цієї суми витрачається безпосередньо на дітей. Юрій Павленко додав, що він щиро радий, що є благодійні фонди, які допомагають інтернатам і беруть на себе всю необхідну роботу з допомоги дітям.

Станом на 3 жовтня вже 8 дитячих будинків Київської області отримали комплекти постільної білизни. На черзі – Запорізька область, в яку доставка буде здійснена вже наступного тижня.


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото