У Великій Британії збирають благодійні кошти для навчання лікарів із України 14 Листопада 2013 15:30

У Великій Британії збирають благодійні кошти для навчання лікарів із України

16 листопада 2013 року у Лондоні в Українському Інституті відбудеться благодійний вечір, який проводить Українська Медична Асоціація Великої Британії.

Організатори відтворили справжній куточок України. Гости матимуть змогу послухати традиційну українську музику, скуштувати українські страви, ознайомитися з роботами сучасних українських художників. Також у програмі – лекція професора Девіда Філіпа «Оптична ілюзія і мистецтво».

Мета заходу – зібрати кошти для навчання українських лікарів у кращих клініках та госпіталях Лондона. Планується, що медики з України стажуватимуться у галузі інтенсивної терапії, анестезіології, трансплантації та медицини болю. Ці галузі медицини останніми роками інтенсивно розвиваються, тому опанування нових методик діагностики та лікування, знайомство із досвідом кращих європейських фахівців дуже важливе для українських лікарів.

Партнером цього освітнього проекту виступає Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000». Одним з головних напрямків діяльності Фонду за програмою «Від лікарні до лікарні» є підвищення кваліфікації українських лікарів. За роки роботи Фонду близько 120 медиків різних спеціальностей з України пройшли стажування у кращих світових клініках. Фонд також зробить свій внесок у цей проект Української Медичної Асоціації Великої Британії – забезпечить трансфер українських лікарів до Лондона і назад.

Джерело: МБФ «Україна 3000»