Вітаємо з Днем благодійництва! 8 Грудня 2013 10:45

Вітаємо з Днем благодійництва!

8 грудня Україна відзначає День благодійництва. Сьогодні це свято не тільки тих, хто професійно займається благодійною діяльністю. Мирні протести на підтримку Євроінтеграції, які проходять по всій Україні, виявили не тільки геополітичні прагнення наших співгромадян, а й найкращі людські якості української громади.

Сьогодні на Євромайданах українське суспільство демонструє благодійну роботу в усіх її проявах. Це дієва допомога – грошима, продуктами, речами. Це волонтерська робота медиків, юристів, простих громадян, які підтримують життя Євромайданів та віддають їм свій час та вміння. І найголовніше – це щирість, душевне тепло і надзвичайно сильна моральна підтримка, які є невід’ємною частиною Майданів.

Висока самоорганізація українців, вболівання за майбутнє своєї Батьківщини, готовність приймати важливі рішення і виступати з ініціативами – усе це ми щодня бачимо на Євромайданах. Це показує, що наш народ нарешті видужує від «совковості» і паразитуючого патерналізму та показує приклад особливої благодійності – відродження самопомочі та традицій толоки.

Тому День благодійництва – це свято кожного, чиє серце, думки і дії з однодумцями на Євромайданах. Це свято груп і колективів, завдяки яким підтримується їх діяльність. Це свято всього народу, який впевнено, рішуче, гордо крокує у майбутнє.

1 грудня Блаженніший Любомир кардинал Гузар звернувся до українців з такими словами: «Наша надія – на добрих людей, але потрібно пам’ятати, що мало бути добрим, треба робити добро. Кращий спосіб подолати біду – творити добро. Зло можна подолати лише добром! Тому, поважана громадо, якщо хочете жити в нормальній країні, хочете передати нормальну країну своїм дітям і онукам, — творімо добро! Не майте страху, творімо добро!»

Страх ми вже відкинули. Робімо добро!