Українці пожертвували Майдану мільйони гривень 13 Грудня 2013 16:30

Українці пожертвували Майдану мільйони гривень

Менш ніж за місяць Евромайдан зібрав 3 мільйони гривень пожертв. Про це пише KyivPost, чиї підрахунки грунтуються на даних штабу Майдану.

Ця цифра, однак, не включає в себе роботу волонтерів, вартість якої видання оцінює в 1,3 млн на день.

Більшість пожертв надходять з України, хоча невелика частина грошей перераховується і з-за кордону. Так, українці, що живуть в інших державах, перерахували на потреби Евромайдану 95 тис. грн.

Громадський сектор Евромайдану за перші 12 днів протесту зібрав 600 тис. грн. Потім збір коштів почав проводиться біля Будинку профспілок, де зараз знаходиться штаб руху. У середньому там отримують від 100 до 500 тис. грн пожертв на день.

Ще одним джерелом фінансування є проект Спільнокошт на Big Idea. Він уже приніс руху більше 235 тис. грн.

Небайдужі також приносять величезну кількість корисних речей, зокрема їжі. Кухні Майдану збирають тонни продуктів. Крім того, одна кухня може за день отримати 6 тис. гривень готівкою.

Левова частка коштів йде саме на продукти харчування. Так, за перші дев’ять днів Будинок профспілок витратив 230 тис. грн на їжу та 10 тис. грн на воду. Витрати на обігрів можуть досягати більше 8,5 тис. грн. Крім того, протестувальники закупили ковдр і одягу більш ніж на 50 тис. грн.

Як повідомлялося, рішення про витрачання коштів на суму більше 1000 гривень приймає Оргкомітет Громадської сектора Евромайдана. Вся звітність про витрачені кошти прозора, відзначають активісти.

Джерело: Українська правда