Музей Шовкуненка та фонд Захист проводять благодійну акцію 16 Грудня 2013 12:18

Музей Шовкуненка та фонд Захист проводять благодійну акцію

За ініціативою колектива обласного художнього музею ім. О.О.Шовкуненка щорічно за підтримки Фонду громади Херсона "Захист" взимку проводиться міська благодійна акція "Допоможи врятувати дитину!".

ЇЇ мета – збір благодійних пожертв на придбання вартісних дефіцитних медичних препаратів для онкохворих дітей області, які проходять лікування у гематологічному відділенні обласної клінічної лікарні.

Колектив музею вирішив не просто поставити скриньки для збору пожертв, але й провести цілу низку культурних заходів задля залучення відвідувачів до музею та звернути увагу мешканців міста на дітей з онкологічними захворюваннями, знайти відгук у серцях людей і прикладом власного колективу показати, що спільними зусиллями, проявом небайдужості, людської щирості можна допомогти тим, кому допомоги чекати немає звідкіля. У період з 18 грудня 2013 р. по 15 лютого 2014 року у музеї будуть змінюватися цікаві виставки, які залучатимуть херсонців до музею. А ті в свою чергу зможуть взяти участь у акції "Допоможи врятувати дитину", вкинувши до благодійних скриньок свою посильну пожертву.

Завершення акції 15 лютого – зовсім не випадково, адже цей день визначений міжнародною спільнотою як Всесвітний день онкохворої дитини. Вперше таку акцію музей та фонд провели спільно у 2010-2011 рр, коли було зібрано 7400,00 грн та передано хворим діткам такі необхідні ліки. Наступних два роки результатом була допомога від херсонців на суми майже вісім з половиною та у лютому 2013 року – майже тринадцять тисяч гривень!

Хочеться ще акцентувати: дві херсонські фармафірми "Медпрепарати" та "Екомед" допомагають закупити дефіцітні препарати, шукаючи їх по всій Україні , та відпускають їх для акції бех торгівельних надбавок.

Тож, чекаємо на вас, херсонці, на відкритті персональної виставки херсонської майстрині Ірини Сергеєвої – членкині фонду "Захист" , підготовленої спеціально до відкриття акції "Допоможи врятувати дитину!", 18 ГРУДНЯ О 15.00 в художньому музеї им.О.О.Шовкуненка!

Джерело: МОСТ