У Кривому Розі запрацював перший «Магазин добра» 4 Березня 2014 10:24

У Кривому Розі запрацював перший «Магазин добра»

У Кривому Розі 18 лютого відкрився незвичайний магазин, звістка про який дуже швидко облетіла все місто. Ініціатором відкриття «Магазина добра» став культурно-громадський центр «Шелтер+». Новий магазин пропонує речі, які вже стали непотрібні хазяям, всім, хто їх потребує. Весь товар до цього універсаму принесли його колишні власники особисто і зовсім безкоштовно. Тут і одяг, і побутова техніка, і предмети декору. Устаткування для магазина – вішаки для одягу, столи, дзеркала, теж збирали усім миром. Одні добрі люди віддали приміщення в оренду дуже дешево, інші безкоштовно встановили нові вікна, забезпечили будівельними матеріалами, зробили ремонт по дуже низькій ціні. Добрі художники безкоштовно прикрасили стіни малюнками, друзі-мультиплікатори на безоплатній основі роблять рекламний ролик, а друзі-айтішники розробляють сайт.

Жителі Кривого Рогу отримали моральне задоволення, а також змогли звільнити свої будинки і квартири від непотрібних речей. Ці речі ще кого-небудь порадують, а по-друге – виручені за їх продаж кошти підуть на благодійність.

«У нас багато добра в наших шафах, але нам усім не вистачає добра в розумінні людського відношення один до одного, – сказав на відкритті ініціатор проекту «Магазин Добра», співзасновник КГЦ «Шелтер+» Юлій Морозов. – Тому наша головна мета – показати людям, що робити добро насправді дуже просто і дуже приємно. Ми відкрили «Магазин Добра», щоб люди могли позбутися красивих, але непотрібних речей, фактично через нас фактично «передарувати» їх іншим. Головний критерій такий: приносите те, що ви із чистою совістю віддали б другу. Коли люди передають речі «Магазину Добра», тут їх оглядають і призначають їм ціну. Потім інші люди приходять і купують їх. Отримані гроші ми будемо направляти на реалізацію благодійних проектів. Таким чином, виграють усі: і ті, хто позбувається від залежаного в шафі «добра», і ті, хто його купує, і ті, на чиї потреби будуть спрямовані виручені кошти».

Ідею відкриття такого магазину організатори почерпнули в Канаді, де це досить розповсюджене явище. У «Магазині добра» працюють волонтери та один продавець із мінімальною зарплатою. В майбутньому планується відкриття ще кілька торговельних точок, а речі готові приймати з усієї України.

За перший тиждень було зібрано близько тисячі найрізноманітніших речей. На прилавках з’явилися предмети чоловічого та жіночого одягу, кавомолки, фени, статуетки, картини і навіть дитяча коляска.

«Магазина добра» має два зали. «Зал доступного добра», де ціна на товари буде від 7 до 57 гривень, і «Зал дуже доступного добра» – із цінами від 2 до 22 гривень.

Найдешевші товари в доброму магазині коштують дві гривні, за ці гроші можна купити, приміром, шарфик.

Виручені від продажу товару кошти підуть на реалізацію першого благодійного проекту «Магазина Добра» – обладнання сенсорної реабілітаційної кімнати для дитячого неврологічного відділення клінічної лікарні № 8. Щорічно близько 1500 дітей зі значними руховими порушеннями, викликаними ДЦП та іншими серйозними захворюваннями, отримують тут допомогу.

Магазин розташований за адресою м. Кривій Ріг, вул. Томського, 39.

Джерело: Ворота Криму