Благодійний показ мод від Роксолани Богуцької 7 Квітня 2014 11:45

Благодійний показ мод від Роксолани Богуцької

Відомий львівський дизайнер Роксолана Богуцька представила колекцію осінь/зима 2014 «Подорож». Для її створення застосувала мотиви 30-40 років з широкою кольоровою палітрою.

Традиційно митець влаштувала благодійний показ у партнерстві з БФ «Я не один». Усі зібрані з продажу запрошень кошти скерують для проведення операцій та лікування соціально незахищених дітей.

«Хочу подякувати усім за підтримку благодійного проекту, участь в якому я беру вже четвертий раз. Дякую, що вірите у цей захід, що вірите у мене і підтримуєте», – звернулась Роксолана Богуцька до своїх гостей.

У колекції осінь/зима 2014 Роксолана Богуцька висловила не лише своє бачення ідеального жіночого образу, а й вилила свої переживання у зв’язку з подіями на Майдані. «Останні події в Україні були такими, що довго заважали створювати колекцію. Але хотілось вийти за рамки того психологічного стану, в якому ми знаходились останні декілька місяців. Було лише одне бажання – щоб ми усі жили в щасливій Україні і мали можливість подорожувати по всьому світу», – розповідає Роксолана Богуцька. Емоції і мрії митець виразила веселими та яскравими кольорами у стриманих силуетах часів 30-40-х років.

Однією з родзинок колекції є український бароковий орнамент, якого ще називають «козацьким». Його дизайнер інтерпретувала у більш сучасний варіант. «Ми багато експериментували з «козацьким» орнаментом. Цей мотив нанесений у різний спосіб – вишитий і надрукований на тканині, лазерований на шкірі», – уточнює автор колекції.

Невід’ємним атрибутом є й стара вінтажна вишивка. «Силует було взято з середини минулого століття. Для того, аби його підкреслити обрали певні типи тканин – натуральний шовк, вовна, твідові й кашемірові тканини. Усе намагались згрупувати у блоки, аби жіночі образи в цьому вбранні були і в кольорі і в силуеті модними, але щоб і не втрачали ноток минулого століття», – зазначає митець.

На разі, модниці можуть лише почерпнути яскраві ідеї щодо створення майбутнього образу, адже Роксолана Богуцька ще не планує продавати одяг цієї колекції. «Хочемо взяти участь ще у декількох показах за кордоном – у Сербії, Німеччині, Польщі. Декілька показів у зв’язку з останніми подіями у нас було відмінено за океаном», – говорить пані Богуцька.

Благодійним фондом «Я не один» реалізовано низку великих медичних проектів, у рамках яких 158 дітям успішно проведено оперативні втручання із застосуванням передових світових практик і під наглядом кращих європейських та американських фахівців. З них 34 операції проводилися в Україні вперше. Операції проводилися в галузях хірургії, урології, травматології та ортопедії, ЛОР-патології та офтальмології.

Джерело: Львівські новини онлайн. Більше фото – за посиланням.