Олександр Максимчук: «Правила ведення благодійної діяльності мають бути одними для всіх» 25 Квітня 2014 21:53

Олександр Максимчук: «Правила ведення благодійної діяльності мають бути одними для всіх»

У благодійному просторі України з’явився ще один дискусійний проект, мета якого – обговорення нагальних питань сфери доброчинності задля вироблення спільного бачення проблем та шляхів їх ефективного розв’язання. Перше засідання проекту «БлагоLaunch» на тему «Благодійні організації: реалії діяльності в Україні» відбулося 25 квітня 2014 року в Києві у приміщенні Aroma Espresso Bar. У ньому в якості спікера взяв участь президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

У двадцятихвилинній доповіді Олександр Максимчук порушив широке коло питань, які турбують нині сектор благодійності. Серед них – і необхідність консолідації організацій задля максимально ефективного вирішення нагальних проблем суспільства, і трансляція досвіду доброчинців у різні сфери суспільного буття, і взаємовідносини благодійників та інших суб’єктів соціуму – від рядових жертвувателів до бізнесу та засобів масової інформації. Президент Асоціації благодійників не обминув увагою і моменти, які на сьогодні є найбільш вразливими і неоднозначними у благодійному середовищі, наприклад, збір коштів через скриньки та масштабні благодійні марафони, які акумулюють великі суми.

На думку Олександра Максимчука, величезним поштовхом і водночас випробуванням для доброчинців, свого роду «лакмусовим папірцем» української благодійності стала Революція гідності. Майдан змінив і ставлення українців до доброчинності, і характер роботи благодійних організацій, і відношення ЗМІ до доброчинної роботи. Власне, він сформував новий вимір української благодійності, який потребує чітких правил і обов’язкового дотримання їх усіма учасниками. «Правила ведення благодійної діяльності мають бути одними для всіх і відповідати нашим законам», – наголошує Олександр Максимчук.

Президент Асоціації благодійників коротко представив основні проекти Асоціації – конгрес «Благодійна Україна», Зелена книга української благодійності, конкурс «Благодійна Україна» – і закликав усіх присутніх не лише долучатися до них, а й, по можливості, підтримувати.

Також у засіданні взяли участь голова Правління Фонду Костянтина Кондакова Наталія Колісник, член правління ВФ «Завтра» Віталій Манько, голова Наглядової ради фонду «Благомай» Костянтин Голубятніков, директор Української біржі благодійності Ірина Гуцал, президент БФ «Приятелі дітей» Марина Криса та інші. Після виступу основних спікерів, якими цього разу, окрім Олександра Максимчука, були Наталія Колісник та Віталій Манько, відбулося жваве обговорення, до якого долучилися усі учасники ланчу.

Проект «БлагоLaunch» організований Міжнародним благодійним фондом Костянтина Кондакова. Планується, що зустрічі, на яких порушуватимуться актуальні для благодійного середовища теми, будуть проходити щомісяця.

Відео екстрактовано з Youtube-канала МБФ Костянтина Кондакова


Галерея (9 фото)

* Для перегляду клікніть на фото