За підтримки благодійного фонду «МіСт» у Кам’янці-Подільському відбувся розіграш Кубка України з мотоболу 27 Травня 2014 15:26

За підтримки благодійного фонду «МіСт» у Кам’янці-Подільському відбувся розіграш Кубка України з мотоболу

16-18 травня у Кам’янці-Подільському в місті відбувся розіграш Кубка України з мотоболу. Головним спонсором кам’янець-подільської команди є благодійний фонд «МіСт» ім.Михайла Савенка.

У змаганнях взяли участь місцеве «Поділля», «Колос» (с.Стовбина Долина, Полтавська обл.), «Нива» (с.Вишняки, Полтавська обл.) та «Антрацит» (м.Кіровське, Донецька обл.).

Команда «Поділля», яка останніми роками ледь животіла, а то й зникала, нині впевнено стає на ноги. Все завдяки спонсору – благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка. Цей фонд не лише допоміг команді, але й організував безкоштовне відвідування матчів для вихованців школи-інтернату №2, школи-інтернату І-ІІІ ступенів Хмельницької облради, багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру, військового ліцею, Орининської ЗОШ-інтернату та Лісоводської ЗОШ (всього 240 дітей).

– Ми хочемо, аби боротьба із політичної арени перейшла на спортивну, країні потрібні мости, а не блок-пости, – зауважив президент фонду Сергій Ісаєнко. – Нині в кам’янецької команди період зміни поколінь, тож вона потребує підтримки. «МіСт» прагне зацікавити дітей мотоболом.

Щодо самих змагань, то одразу скажемо, що очікувати успіху від «Поділля» було б наївно. У команді від «старої гвардії» залишилися лише граючий тренер Володимир Даниляк, капітан і бомбардир Віталій П’янов і запасний воротар Вадим Грушковський. Натомість у команду влилася «свіжа кров» – юнаки, які ще півроку тому були далекі від мотоболу. Для Вадима Касапа, Миколи Гомілка, Олексія Пастуха, Сергія Дмитрова та воротарів Сергія Чернобая і Ярослава Кравчука це були перші мотобольні матчі. Можливо, колись ми будемо ними пишатися, а поки що в таких турнірах вони «обростають пір’ям».

Втретє поспіль Кубок України здобув «Антрацит». Гравці цієї команди складають основу збірної України.

Згодом відбулася церемонія нагородження учасників змагань, на якій було чимало й особистих відзнак. Серед «подолян» грамоти отримали Володимир Даниляк, Віталій П’янов, Микола Гомілко (наймолодший гравець), віце-президент міської Федерації мотоболу Марк Тетерук та в.о. президента Павло Відлацький.

Що ж, кам’янчанам варто набратися терпіння, доки наші молоді гравці набудуть досвіду й почнуть перемагати. Цей процес нелегкий, але необхідний. А поки що ми з радістю констатуємо факт, що до Кам’янця повернувся мотобол із сотнями вболівальників і юрбою дітлашні, яка пурхає довкола.

Команда «Поділля» дякує за підтримку благодійному фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка.

Джерело: Подолянин


Галерея (6 фото)

* Для перегляду клікніть на фото