Миколаївці зібрали до школи 115 дітей-інвалідів 2 Вересня 2014 11:28

Миколаївці зібрали до школи 115 дітей-інвалідів

У Миколаєві пройшла благодійна акція «Збери портфель дитині». Організатори – представництво ЦСП РУСАЛу в Україні – допомогли нужденним сім’ям зібрати необхідне шкільне приладдя.

– Ми четвертий рік поспіль реалізуємо програму підтримки дітей-інвалідів Корабельного району, – розповідає директор представництва ЦСП РУСАЛу в Україні Олена Ожема. – Щороку напередодні 1 вересня в рамках програми проводимо акцію «Збери портфель дитині» та адресно допомагаємо потребуючим сім’ям з дітьми-інвалідами, передаючи їм необхідні шкільне приладдя. Щоб зібрати один «шкільний комплект», минулого року батькам було потрібно від 500 до 1000 гривень, цього разу, в умовах зростання цін, ця сума помітно зросла. Якщо ж сім’я виховує дитину-інваліда, тобто витрачає гроші на медикаменти та оздоровчі процедури, то підготовка до школи сильно «б’є» по сімейному бюджету. Слід зазначити, що число небайдужих людей, готових надати допомогу, збільшується з кожним роком. Цього року нам вдалося зібрати значно більше шкільного приладдя, ніж у минулі роки. Завдяки чуйності жителів Корабельного району та міста в цілому, особистим пожертвуванням працівників проммайданчика МГЗ вдалося зібрати 115 шкільних наборів.

Миколаївці передали дітям понад 16 тис. зошитів, 1,5 тис. ручок і олівців, 150 щоденників, портфелів та безліч іншого шкільного приладдя. У тому, що всі подарунки дійшли до маленьких адресатів, городяни переконалися під час підсумкового заходу.

– ЦСП ініціював хорошу акцію. І цього року в благодійній акції «Збери портфель дитині!" Взяло участь чимало заводчан. Шкільне приладдя ми вручили дітям-інвалідам, дітям з малозабезпечених сімей, а також дітлахам сімей біженців із зони АТО. Ми постаралися допомогти їм зробити перший шкільний день в новому навчальному році довгоочікуваним і радісним, таким, яким цей день і повинен бути, – сказав директор з виробництва МГЗ Володимир Красноярський.

Результати акції були б не такими успішними без волонтерів. У заході взяли участь більше 30 молодих людей. Найактивнішим з них голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов вручив листи подяки.

– Мені приємно, що ми продовжуємо співпрацю з РУСАЛом, – сказав Олександр Цуканов. – З огляду на останні події, не кожен може дозволити собі придбати для дітей усе необхідне. Зарплати за цінами не встигають рости. У мене дитина йде в четвертий клас, тому я знаю, скільки треба витратити грошей, щоб зібрати її до школи. Таку благодійну допомогу металургів, я думаю, кожна сім’я оцінить і буде їй вдячна.

– Без сліз не можу говорити. Ми біженці з Донецька, який знаходиться в зоні АТО. У нас складна обстановка, і повернутися додому ми поки не можемо. Тому наша дитина піде в місцеву школу №43. У Миколаєві нас добре прийняли, дуже нам допомагають. Тепер ось подарували шкільне приладдя. Велике спасибі всім, хто співчуває, хто займається такою благодійністю, – сказала Олена Орлова.

– Від усієї душі дякую за Вашу допомогу, любов, увагу до діток! Дуже важливо, що і в такий час про нас не забувають. Бажаю, щоб добрі справи, які ви робите, вам повернулися сторицею у сто разів більше, – сказала мама двох діток-інвалідів Наталія Бур’ян.

Джерело: Громадський простір