Для збору коштів прикордонникам волонтери ініціювали мистецький аукціон 3 Вересня 2014 11:41

Для збору коштів прикордонникам волонтери ініціювали мистецький аукціон

З ініціативи волонтерів проектів «Безкоштовні курси української мови» та «Допомога Державній прикордонній службі України» 15 серпня стартував благодійний мистецький аукціон для збору коштів прикордонникам, які перебувають на сході України.

Учасниками акції можуть стати як відомі митці та культурні діячі, так і інші охочі, які мають цікавий лот для продажу (наприклад, книгу чи диск з автографами, hand-made, цікаву пропозицію, майстер-клас, квитки на концерт чи інший захід тощо).

Як зазначають організатори, у такий спосіб хочуть не лише закупити прикордонникам спорядження, але й привернути увагу до проблеми забезпечення українських військових, задіяних в АТО.

На пропозицію надати свій лот уже відгукнулися письменники Сергій Пантюк, Галина Ткачук, Дмитро Лазуткін, Василь Карп’юк, Оксана Боровець, гурти «Kozak System», «Тартак» , «ФЛІТ», співачка Анжеліка Рудницька, акторки Римма Зюбіна й Ірма Вітовська, художник Юрій Бесараб, фотограф Ігор Гайдай, дизайнер Oksana Ati, журналістки Ірина Славінська й Анжеліка Довженко, Мистецьке Об’єднання «Остання Барикада» та видавництво «Смолоскип», народні майстри з Коломиї та Городенки.

На зараз серед лотів аукціону – картини, книжки з автографами авторів, музичні диски, листівки ручної роботи, ляльки-мотанки, вишиті рушники та скатертини, футболки від українських дизайнерів, сукні, раритетні видання від видавництва «Смолоскип», а також кілька унікальних лотів, як от – можливість виконати пісню з гуртом «Тартак» на їх вересневому концерті, майстер-клас «Вчимося писати вірші» від Сергія Пантюка, вірш-присвята від Оксани Боровецької та інші. Список лотів постійно поповнюється.

Продаж лотів здійснюється на сторінці Безкоштовних курсів української мови у Фейсбуці: www.facebook.com/MovaKursy щоденно.

Для участі в аукціоні потрібно телефонувати за телефоном: 095 204 42 75 або написати на e-mail: [email protected].

Джерело: Безкоштовні курси української мови