16-літній британець проїхав по озеру на велосипеді, аби привернути увагу до благодійності 20 Липня 2011 11:57

16-літній британець проїхав по озеру на велосипеді, аби привернути увагу до благодійності

Британський школяр Метт Уайтхерст проїхав на велосипеді по поверхні озера Беттермір у графстві Камбрія, повідомляють Коментарі з посиланням на The Daily Mail.

Як пише видання, 16-літній юнак виконав трюк у рамках благодійної акції зі збору коштів потерпілим від повені, що сталася в Озерному краї у 2009 році.

Уайтхерст надав журналістам фотографії, на яких зображено, як він їде по поверхні озера, але при цьому відмовився розкрити секрет виконання трюку. При цьому він завірив співробітників ЗМІ, що свідками його вчинку стала велика кількість людей, і всі вони можуть підтвердити, що фотографії не підроблені.

Газета, у свою чергу, висунула кілька своїх версій того, як юний британець зміг проїхати по поверхні озера. Так, журналісти припустили, що Уайтхерст міг приєднати до велосипеда якийсь плавучий пристрій, що діє за принципом рятувального жилета, або ж проїхати по озеру в місці, де близько до поверхні води розташована піщана коса. Крім того, Daily Mail не виключає того, що фотографії хоч і з благою метою, але все ж таки були відредаговані в Photoshop.

Благодійні заїзди велосипедистів по Камбрії відбудуться 18 вересня. Всі гроші, виручені за рахунок внесків від учасників, будуть передані до фонду підтримки потерпілим від повені.