У Миколаєві розпочала роботу «Школа волонтерів» 23 Вересня 2014 14:03

У Миколаєві розпочала роботу «Школа волонтерів»

Учасниками проекту «Школа волонтерів», який реалізується Центром соціальних програм компанії РУСАЛ в рамках грантової програми Фонду сприяння громадянської активності, стали учні старших класів та студенти.

Вони вже сьогодні беруть участь у благодійних акціях, але не мають систематизованих знань, умінь для більш ефективної роботи.

– Вже сьогодні бажання вчитися виявили учні економічного ліцею №1, студенти Миколаївського національного аграрного університету, Національного університету ім. В.О. Сухомлинського, Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини університету «Україна», – розповідає директор представництва Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. – Всі учасники «Школи волонтерів» пройдуть тренінги і семінари з основ волонтерської діяльності, командотворення, лідерських якостей, мотивації, і соціального проектування, дізнаються про особливості роботи з соціально-незахищеними верствами населення.

– Окрім теоретичної частини, на молодь чекає практична робота – як участь в різних акціях зі збору коштів або речей, так і організація творчих вечорів з ветеранами, спілкування з дітьми-сиротами, дітьми-інвалідами, – ділиться думкою головний адміністратор програм представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україна Олеся Кондратюк. – Волонтер – це поняття всеосяжне. Гарний волонтер одночасно є організатором, лідером, психологом – його завдання вміти швидко знайти можливість для допомоги людям: і матеріальної, і моральної. В результаті реалізації нашої програми в регіоні з’являться кваліфіковані волонтери, які володіють не тільки теоретичними, але й практичними навичками організації та проведення різних благодійних акцій. Вони зможуть ділитися своїм досвідом, поширювати його в школах, вузах.

Перший тренінг, який пройшов для учасників «Школи волонтерів» на базі представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні, був присвячений командотворенню.

– Оскільки ми обирали для участі в цій програмі людей, які хочуть бути лідерами, хочуть організовувати волонтерський рух, то перший тренінг ми присвятили створенню власної ефективної команди, – каже керівник тренінгу Вікторія Гоман. – Дуже важливо зацікавити колег, друзів своєю роботою, навчитись керувати своєю енергією.

– «Школа волонтерства» дасть певний досвід у житті, який мені знадобиться у подальшому, – упевнений студент Миколаївського національного аграрного університету Владислав Легоміна. – Мені цікаво допомагати іншим людям. Сьогодні я її надам нужденним, а завтра, якщо раптом мені знадобиться підтримка, інші простягнуть мені руку допомоги. Я вважаю, якщо люди будуть частіше допомагати одне одному – наш світ стане кращим.

Всі охочі стати учасниками «Школи волонтерів» можуть звертатися за адресою: м. Миколаїв, пр. Жовтневий, 325/1, тел: (0512) 63-66-96.

Джерело: Громадський простір