Свято дитячих талантів і благодійності: у Запоріжжі пройшов фестиваль мистецтв, науки та культури «Файнокрай» 30 Вересня 2014 16:55

Свято дитячих талантів і благодійності: у Запоріжжі пройшов фестиваль мистецтв, науки та культури «Файнокрай»

Протягом трьох днів, з 26 по 28 вересня, у Запоріжжі проходив 5-й Міжнародний фестиваль «Файнокрай».

У суботу в Палаці Культури «Орбіта» на всіх мешканців та гостей міста очікувала святкова концертна програма дитячо-юнацьких талантів з усіх куточків України, безкоштовні освітні майстер-класи від «Веселої Науки», дегустація вітамінів для дітей «Вітажуйки», виставка національного конкурсу малюнків «Краса та розум України».

Через жалобу та далеко несвяткові настрої в країні, світло в залі та на сцені протягом концертної програми було приглушено, а в фойє проходила акція на підтримку українських військовиків та постраждалих освітніх закладів Сходу України.

Суддям було дуже важко визначитись з переможцями у кожній з номінацій, бо з року в рік професійний рівень творчих дітей та молоді стрімко зростає, а їхні майстерність та креатив зривають шквали овацій та викликають мурашки по шкірі. Але все одно найяскравіші виконавці повезли найвищі нагороди до своїх міст та селищ.

Підтримували зі сцени юних зірочок своїми виступами та професійними порадами зіркові судді «Файнокраю» – профільні чемпіони та майстри.

У неділю на конкурсантів очікувало захоплююче шоу в кінному театрі на Хортиці, живе невимушене спілкування з козаками, поїздки на конях, майстер-класи з гончарства й ярмарок рукотворів.

У рамках фестивалю проводилася соціальна акція «Польова пошта», у рамках якої збиралося канцелярське приладдя. Майже десять кілограмів канцтоварів вже в понеділок, 29 вересня, вирушили до слов’янського притулку «Паруси надії», а листи та листівки, створені учасниками та відвідувачами фестивалю, – нашим захисникам до шпиталів та на передову.

Фестиваль пройшов за інформаційно-організаційної підтримки Міністерства культури України, Асоціації благодійників України, а також Департаменту освіти та науки і Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації.


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото