У Національній філармонії відбувся благодійний концерт українських композиторів для важкопоранених з АТО 23 Жовтня 2014 15:06

У Національній філармонії відбувся благодійний концерт українських композиторів для важкопоранених з АТО

21 жовтня 2014 року в Національній філармонії України Відділ соціального служіння і благодійності Української Православної Церкви Київського патріархату спільно з Суверенним рицарським фондом Христа Спасителя та народною артисткою Євгенією Басалаєвою організували благодійний концерт та виставку картин. Мета заходу – зібрати кошти для лікування важкопоранених бійців з АТО.

«В ці часи, коли війна триває, ми маємо звертатись до світлого. Мистецтво як ніколи може мобілізувати усі душевні ресурси та підняти дух бійців. І якщо сила мистецтва може допомогти ще й фінансово, то ми максимально долучатимемось до подібних заходів», – поділився заступник голови Відділу соцслужіння протоієрей Сергій Дмитрієв.

Генерал-полковник Юрій Радченко, представник ордену Христа Спасителя, не раз відвідував зону АТО. Зараз він максимально допомагає пораненим військовим і тому організував не лише благодійний концерт, а й виставку картин та фотографій українських митців у холі філармонії. Всі кошти від продажу творів так само підуть на лікування.

«Сьогодні важко робити і казати про щось світле. Але ми знаємо, що є ті, хто потребують нашої допомоги найбільше. Я вирішила допомогти чим зможу, присвятивши їм один зі своїх концертів. Концерт складатиметься з творів українських композиторів. При цьому всі вилучені кошти підуть на операцію пораненому бійцю з АТО, який терміново її потребує, а згодом і на протез», – заявила народна артистка Євгенія Басалаєва.

В подальшому планується проведення інших мистецьких заходів для залучення більших фінансів. Перші отримані гроші підуть на найбільш важкопоранених бійців у госпіталях Києва.

Джерело: Церква.info