Рівненські митці презентували Україну у Мадриді на благодійному аукціоні на підтримку бійців АТО 29 Жовтня 2014 13:51

Рівненські митці презентували Україну у Мадриді на благодійному аукціоні на підтримку бійців АТО

Рівненські митці презентували Україну у Мадриді, а тепер повернулися до Рівного, аби поділитися враженнями. Рівненщину на благодійній виставці-аукціоні у Іспанії «Митці – Воїнам» представляли 23 роботи фотохудожника Сергія Бусленка, втім сам автор поїхати туди не зміг.

Загалом у Мадриді було представлено роботи 30 українських художників та фотомитців. Гроші від продажу творів мистецтва організатори обіцяють витратити на потреби поранених бійців АТО, зокрема, на закупівлю ліків та обладнання для госпіталів України.

«Це найбільша українська виставка в Іспанії. Одну із картин купив аргентинський архітектор за 550 євро. На ці кошти ми закуповуємо медикаменти для Рівненського військового госпіталю, відповідно до їх потреб. Втім, аукціон триває і досі, – розповів організатор благодійної виставки у Мадриді Роман Горегляд. – Ця акція була спрямована, в першу чергу, на розвінчання міфів російської пропаганди навколо України, а їх там є чимало, у чому ми мали можливість переконатися на власні очі. Також хочеться відзначити активну роботу наших українських волонтерів у Іспанії на користь бійців АТО».

Поділитися враженнями від поїздки організатори хочуть з журналістами під час прес-конференції у Рівному. Зустріч відбудеться завтра, 30 жовтня, о 10 годині у 201 аудиторії Рівненської ОДА. У заході запланована участь голови облдержадміністрації Сергія Рибачка, фотохудожника Сергія Бусленка та організатора виставки Романа Горегляда.

Джерело: 4 влада