У Запоріжжі пройшов чемпіонат з плавання серед дітей з вадами слуху, зору й ураженнями опорно-рухового апарату 1 Листопада 2014 18:28

У Запоріжжі пройшов чемпіонат з плавання серед дітей з вадами слуху, зору й ураженнями опорно-рухового апарату

1 листопада в рамках запорізького двомісячного Фестивалю Zдоров’я на базі басейну місцевої Школи Вищої Спортивної Майстерності молодіжна організація "Наше щасливе життя" спільно з Запорізьким Регіональним Центром "Інваспорт" провели відкритий Чемпіонат з плавання серед дітей з вадами слуху, зору й ураженнями опорно-рухового апарату.
 
На відкритій воді за першість з майстерності в батерфляї, кролі, брасі та вільним стилем за окремими нозологіями сольно змагалися хлопці та дівчата на спині та грудях по два басейни (50м), а також командами в естафеті (4х25).

За звання кращих юних чемпіонів, окрім професійних та починаючих юних паралімпійців, вийшли на воду й абсолютні дебютанти, які також посіли призові місця й отримали цінні призи та подарунки.
 
Окрім моря позитиву та чергових тренувань й підготовки до національних змагань, також отримали плавці та плавчині цінні призи та подарунки (окуляри для плавання та спортивні сумки), дипломи, відзнаки та медалі від Організатора та Головного Спонсора проекту – Міжнародного Благодійного Фонду Гарних справ, та жувальні вітаміни від ТМ "Вітажуйки".
 
Головна суддя Чемпіонату – Наталія Самородіна, секретар Чемпіонату – Ірина Павєльєва, судді змагань: Олег та Дмитро Удалови, Миколай Кузьмінов, Максим Троіцький та Кирило Кривонос.
 
– Я закликаю всіх спортсменів популяризовувати власним прикладом серед дітей та молоді любов до масових фізичної культури та спорту й інтеграцію особливих дітей та молоді через спорт нашими чемпіонами з різних напрямків, – сказав бронзовий призер Олімпійських Ігор та Чемпіон з греко-римської боротьби Армен Варданян, зірковий гість Фестивалю.
 
– Мій син Світленко Артем сьогодні вперше в житті став маленьким чемпіоном, за що щиро вдячні організаторам змагань. Займається Артем плаванням, бо в нього серйозні ураження опорно-рухової системи. У воді він загартовується – став менше хворіти, став сильнішим і плануємо тепер займатись професійно плаванням, аби побачити всі Україну та світ, – поділилась мама одного з конкурсантів.

Фестиваль Zдоров’я відбувається за інформаційно-організаційної підтримки Асоціації Благодійників України, Міністерства молоді та спорту України, Національного Олімпійського Комітету України, Служби у справах дітей й Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації, Запорізького обласного центру молоді.


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото