Основна частина капіталу дизайнера Олександра МакКуїна відійшла благодійним організаціям 27 Липня 2011 15:04

Днями, через майже півтора роки після смерті Олександра МакКуїна, був оголошений заповіт відомого британського дизайнера, повідомляють Коментарі.

Основну частину свого капіталу, а саме суму, що складає 16 036 500 фунтів стерлінгів, МакКуїн віддав на благодійність. По 100 тисяч фунтів отримали Terrence Higgins Trust (допомагає в боротьбі зі СНІДом), притулок для собак і кішок Battersea ( один з найвідоміших і найстаріших у Великій Британії), Лондонський буддістський центр і центр допомоги хворим тваринам Blue Cross.

50 тисяч фунтів МакКуїн залишив своїм собакам, щоб забезпечити утримання улюблених вихованців дизайнера до кінця їхніх днів. По 250 тисяч отримають три сестри і два брати МакКуїна, по 50 – хрещеник і племінники. По 50 тисяч дістанеться також двом його помічникам по господарству – Марлен і Сізарю Гарсія, які йому довго й віддано служили.

Решту майна МакКуїн залишив своєї благодійної організації Sarabande. Він хотів, щоб частина з них була витрачена на стипендії і гранти для студентів коледжу St. Martin’s, де він сам колись навчався.

Олександр МакКуїн покінчив із собою 11 лютого минулого року. Незважаючи на смерть дизайнера, його бренд продовжує процвітати.