«День Щастя у МакДональдз» зібрав більше 4,6 млн грн для допомоги дітям 4 Грудня 2014 19:39

«День Щастя у МакДональдз» зібрав більше 4,6 млн грн для допомоги дітям

За підсумками 13-ї щорічної благодійної програми «День Щастя в МакДональдз» було зібрано понад 4,6 млн грн. Кошти будуть спрямовані на придбання  спеціалізованого автомобіля швидкої кардіологічної допомоги для дітей з вадами серця.

Програма традиційно проходила у закладах МакДональдз в Україні з 1 по 30 листопада 2014 року. Кожен, хто придбав спеціальні листівки-«долоньки», браслети, дитячі книги «Книжка-з’їжка» та «Кулінарний щоденник», а 9 листопада 2014 року – картоплю фрі, долучився до благодійної програми «День Щастя». Взяти участь у програмі можна було також, зробивши благодійний внесок через сайт http://happyday.mcdonalds.ua або платіжні термінали Ощадбанку. Зібрані кошти будуть спрямовані на придбання спеціалізованого автомобіля швидкої кардіологічної допомоги для транспортування дітей з вадами серця до кардіоцентру.

«Компанія МакДональдз допомагає дитячим лікарням вже 13-й рік поспіль. Цього року нам вдалося зібрати понад 4,6 млн грн. Дякую кожному, хто підтримав «День Щастя». Разом ми робимо дійсно добру справу і можемо допомогти ще більшій кількості дітей, які цього потребують», – прокоментував генеральний директор МакДональдз в Україні Гжегож Хмелярський.

В рамках програми представники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «АЙСЕК в Україні» щороку відвідують лікарні, які отримали обладнання, аби переконатись у ефективності його використання. Цього року волонтери відвідали 14 лікарень у 11 містах: Київ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Львів, Одеса, Суми, Бориспіль, Дніпропетровськ, Харків, Житомир, Вінниця, та на особистих зустрічах з лікарями та оглядових екскурсіях в лікарнях упевнились, що все заявлене обладнання було передане в лікарні і ефективно використовується на безоплатній для пацієнтів основі.

Нагадаємо, що акція «День Щастя в МакДональдз» проводиться в Україні з 2002 року. За роки проведення акції  було зібрано близько 23,6 млн грн та придбано обладнання для понад 50 дитячих лікарень у 28 містах України.

Цього року партнерами акції виступили АТ Ощадбанк, видавництво Глоубері Букс, а також медіа партнери: телеканал «1+1»,  «Единственная», «Отдохни», «Наше радио».

Відкритий конкурс на закупівлю реанімобіля вже оголошений, його проводить партнер акції – Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000». З умовами конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: МакДональдз