До кінця 2011 року в Києві відкриють перший притулок для неповнолітніх матерів 17 Серпня 2011 11:16

У Києві до кінця 2011 року планують відкрити перший в Україні притулок для неповнолітніх матерів. Про це повідомили керівники проекту «Маленька мама», передає РБК-Україна.

Група волонтерів, у яку ввійшло 27 чоловік різних професій і соціального статусу, уже розпочала збір коштів для його відкриття, йдеться у повідомленні організаторів. У рамках проекту «Маленька мама» планують зібрати 250 тисяч гривень. Саме стільки не вистачає на відкриття притулку по вул. Полярна, 7А, який будують уже 4 роки. Фінансування з боку держави припинено на невизначений термін через брак коштів.

«Зараз проект перебуває на заключному етапі – залишилося закінчити внутрішній ремонт і купити необхідне обладнання. Ми не хочемо, щоб така добра справа зупинялася на півдорозі. Вважаємо реалізацію нашого проекту архіважливим завданням. Українському суспільству зараз, як ніколи, необхідні справжні й вічні цінності: родина, благодійність, порятунок дитячих життів», – заявила куратор проекту Дарина Близнюк.

«Неповнолітнім мамам, які залишилися без даху над головою, нема куди податися. Тому дитину забирають у дитячий будинок, а маму відправляють у притулок – їх розлучають. Це серйозна проблема в нашій країні. І наше завдання – запобігти соціальному сирітству. Учасники проекту «Маленька мама» прагнуть зробити все, що в їхніх силах, щоб юна мама не тільки залишилася разом з дитиною, а й отримала при цьому необхідну психологічну і соціальну підтримку», – підкреслла директор притулку Сніжана Шпак.

Учасники проекту закликають долучитися до благодійної програми «Маленька мама» відомих бізнесменів, політиків, діячів мистецтва, а також провідні українські й закордонні компанії. Організатори акції із збору коштів пропонують приєднатися до кампанії всім, кому небайдужі долі молодих матерів і їхніх дітей.

Нагадаємо, у лютому в столиці запрацював перший анонімний пункт прийому немовлят, від яких відмовляються матері. Вікно життя відкрилося при інфекційному відділенні для немовлят Центральної міської лікарні №10, на Голосіївському проспекті, 59-б.