Студенти Тернопільського медуніверситету відмовились від кави, аби зігріти кіборгів 18 Грудня 2014 16:53

Студенти Тернопільського медуніверситету відмовились від кави, аби зігріти кіборгів

Днями студенти Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського передали подарунки захисникам донецького аеропорту.

З проханням, стати Святим Миколаєм для кіборгів, до студентів звернулися представники «Правого сектора».
«Вони просили придбати маленькі хімічні грілки для рук і ніг, оскільки там дуже холодно. На прохання допомогти першими відгукнулися студенти 12-ї групи шостого курсу медичного факультету. Вони ж і організували всеуніверситетську акцію «Відмовся від кави – зігрій бійця АТО», розмістивши оголошення в корпусах ТДМУ і в соцмережах. Фактично вартість горнятка кави становить вартість однієї хімічної міні-грілки – 10-15 гривень.

Уже за день-два студенти поступово почали приносити грілки, теплий одяг, взуття, медикаменти. Дівчата написали бійцям листи. До цієї акції приєдналися і працівники обласної дитячої лікарні, деканату медичного факультету та кафедри педіатрії №2. Діти, які перебували на лікуванні в обласній дитячій лікарні, виготовили ангелів. Одна дівчинка навіть склала вірша», – розповідає доцент кафедри дитячих хвороб Тамара Воронцова.

Загальними зусиллями було придбано грілок на 2500 гривень та зібрано понад два мікроавтобуси речей і медикаментів. Також викладачі ТДМУ підготували для бійців особливий подарунок – «енергетичний». У спеціальні подарункові мішечки вони запакували шоколад і сухофрукти.

Далі студенти та викладачі медичного університету планують придбати мікроавтобус для потреб добровольців. Майбутні медики кажуть, що їхня мріє скоро може стати реальністю, якщо до її виконання взятися гуртом.

Джерело: На Валовій