Майже 200 дітей-переселенців із зони АТО вирушили на канікули до Австрії 14 Січня 2015 18:48

Майже 200 дітей-переселенців із зони АТО вирушили на канікули до Австрії

На запрошення уряду Республіки Австрія 196 дітей із сімей переселенців зі Сходу України вирушили на зимові канікули в Австрію. Про це повідомили в Міжнародній благодійній організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко».

«Ідея такого різдвяного подарунка дітям, які були змушені залишити свої будинки і стати переселенцями, належить Уряду Республіки Австрія та Посольству Республіки Австрія в Україні. Ініціативу підтримали Міністерство соціальної політики України та Київська обласна служба у справах дітей. Частину дітей, а саме, тих, чиї сім’ї знайшли притулок у Львівській області, допомогли залучити колеги з Міжнародного благодійного фонду «Карітас України». Небайдужі до проекту стали й австрійські компанії, а саме: Євроголд, Райффайзен Банк Аваль, PEWAG, Fisher Мукачево, Greiner, благодійні кошти яких дозволили покрити витрати, необхідні на реалізацію проекту», – йдеться в повідомленні.

Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» бере участь у проекті в якості партнера і взяла активну участь в його реалізації, підготувала культурну програму і програму арт-терапії.

Подорожують діти на комфортабельних автобусах, кожна дитина отримала страховий поліс. У дорогу одна з торговельних компаній приготувала та безкоштовно надала більше тисячі сандвічів.

Діти протягом десяти днів житимуть у замку Шиляйтен в Австрії.

Джерело: УКРІНФОРМ