У Житомирі скульптор з Іраку запрошує на благодійну виставку, аби зібрати кошти на допомогу бійцям 11 Лютого 2015 15:39

У Житомирі скульптор з Іраку запрошує на благодійну виставку, аби зібрати кошти на допомогу бійцям

Цього четверга, 12 лютого, у житомирському Будинку художника на вулиці Театральній відкривається виставка іракського скульптора і дизайнера Арама Саліхі. Це його перша персональна виставка і одразу – благодійна. До огляду і продажу будуть запропоновані роботи, над якими автор працював впродовж трьох років (саме стільки він живе в Україні).

Скульптури і картини об’єднує одна тема – свобода. Вона актуальна і для України, і для Іраку, вважає Арам Саліхі: «В Іраку зараз теж війна, це дуже важко. Але нашій країні багато допомагають інші країни світу. В Україні такої масштабної допомоги немає, тому люди самі вирішують допомагати військовим». Для такої допомоги українським воїнам і запрошують патріотичних цінителів мистецтва скульптор та його друзі.

На відкритті виступатимуть солістка обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Олена Талько; композитор-гітарист, заслужений діяч мистецтв України Олександр Ходаківський; фортепіанне тріо Житомирської обласної філармонії «Амабіле»; гостя з Києва – викладач спеціалізованої музичної школи імені Лисенка Людмила Чичук.

Організатори зауважують: якщо експонати виявляться надто дорогими, бажаючі допомогти українському війську все одно зможуть це зробити, залишивши свій внесок в скриньці для пожертв.

Виставка відкривається у четвер, 12 лютого, о 17:00 і триватиме три дні.

Джерело: Житомирська хвиля