126 тисяч гривень на потреби бійців АТО пожертвували полтавці на благодійному ярмарку 17 Лютого 2015 12:05

126 тисяч гривень на потреби бійців АТО пожертвували полтавці на благодійному ярмарку

126 тисяч гривень на потреби бійців АТО пожертвували полтавці на благодійному ярмарку. Торжище організував Полтавський Батальйон Небайдужих. Сам захід приурочили до одного з найбільших християнських свят – Стрітення Господнього. Відтак і місце проведення обрали не випадково – площу біля Свято-Успенського собору.

У неділю площа перед Свято-Успенським собором перетворилася на справжній мурашник. Люди тягнулися сюди з самого ранку – йшли до храму на Літургію. Адже християни в цей день відзначають Стрітення Господнє.

Федір, Архієпископ Полтавський та Кременчуцький УПЦ КП: «Коли Праведний Симеон, поживши дуже багато років, а йому було відкрито Духом Святим, що він не помре, коли не побачить того, хто народився від Діви, і от сьогодні він прийшов в Єрусалим, взяв Ісуса младенця на руки і звернувся до Бога, що побачили очі спасіння твоє».

Ярмарок стартував з 10 години. Тут можна було придбати все: від сувенірів до гарячих страв.

Один з підрозділів Полтавського Батальйону Небайдужих пропонує свої оригінальні страви. Наприклад, чіпси з груші.

Батальйон «Печеньки»: «Або цукати. Уявляєте, своїми руками засушені цукати. Тут у нас є з імбиром для здоров’я, для благополуччя. А ще дуже люблю наші печеньки. Ми й називаємося батальйон «Печеньки».

Скуштувати свою продукцію закликають і представники ЗМІ. Радіо «Наша хвиля» розхвалює особливі кекси.

А редакція газети «Вечірня Полтава» продає млинці з варенням. Лише по 3 гривні.

Тетяна Чумакова, менеджер з реклами газети «Вечірня Полтава»: «Ми дуже старалися і пекли наші млинці для наших воїнів АТО, щоб їм допомогти і щоб була перемога. Більше нічого».

Інша ж редакція пропонує фото з оригінальним капелюхом. Гасло «Полтавського вісника» цього дня «Все дело в шляпе».

Лариса Семеняга, головний редактор газети «Полтавський Вісник»: «Відразу змінюється настрій. Все шикарно. І капелюх цьому не завадить, а тільки додає».

Долучилося до ярмарку і об’єднання «Самопоміч».

Назар Маліновський, представник ініціативної групи об’єднання «Самопоміч»: «Одним із принципів об’єднання «Самопоміч» є допомога іншим, хто цього потребує. Я впевнений, що кожен з громадян України пишається тим, що зараз воїни АТО на передовій відстоюють незалежність та суверенітет нашої держави».

У натовпі між торговцями та покупцями ходить Едуард. Він в костюмі «Кікімори» збирає кошти в окрему скриньку.

«Кікімора»: «Збираємо кошти для закупки предметів першої необхідності, термобілизни, приладів нічного бачення, в тому числі – і для пошиву костюмів для розвідників, для снайперів».

Страви смачні, сувеніри цікаві, запевняють полтавці, які вже скупилися на ярмарку.

Валерій Головко, голова Полтавської ОДА: «Купив багато. Купив внучці ось таку сумочку. Купив дітям стрічки, купив солодощі. Собі особисто купив ось такий пряник».

Всього ж на торжищі зібрали 126 з половиною тисяч гривень. Всі кошти підуть на потреби захисників України.

Джерело: «Місто»