Представники Асоціації благодійників взяли участь у круглому столі фахових організацій України 26 Лютого 2015 13:30

Представники Асоціації благодійників взяли участь у круглому столі фахових організацій України

25 лютого 2015 року організації фахового руху України провели в Києві круглий стіл, присвячений обговоренню сучасного стану економіки України та подальшої співпраці з метою розробки і впровадження законодавства, сприятливого для розвитку громадянського суспільства, малого і середнього бізнесу. У заході, організованому ВГО «Фахова рада України», взяли участь представники Асоціації благодійників України – Президент Олександр Максимчук і член Правління Володимир Демчак.

Круглий стіл на тему «Фахові спільноти, малий та середній бізнес: завдання самоорганізації та активного впливу на зміст реформ. Точка зору бізнесу та громадянського суспільства» пройшов у Секційній залі Великого конференц-залу НАН України. Його мета – представити та обговорити вузлові проблеми фахових спільнот, малого та середнього бізнесу, бачення галузевих фахових організацій щодо впливу на економічні та соціальні реформи, домовитись щодо конкретних дій/кроків/ініціатив задля розвитку самоорганізації фахових спільнот, малого та середнього бізнесу з метою взяття співвідповідальності за реалізацію на практиці фундаментальних прав і свобод громадян, впровадження європейських практик та стандартів в управлінні економікою і державою.

У своєму виступі Олександр Максмичук представив доробок Асоціації благодійників у напрямі впровадження в Україні відсоткової філантропії. Він зауважив, що започаткування у нашій країні такого механізму підтримки громадського сектора спростить і кристалізує процес благодійних відрахувань, значно розширить розширенню кола донорів та сприятиме зростанню професіоналізму доброчинних організацій. Учасники круглого столу підтримали цю ідею і висловилися за те, що у її просуванні необхідна координація дій фахової спільноти та пошуки аргументів для представників депутатського корпусу задля просування і якнайшвидшого впровадження цієї норми.

За результатами засідання учасники круглого столу прийняли резолюцію, у якій, зокрема, пропонують:

  • сконцентрувати зусилля фахових організацій у сфері впровадження фахового саморегулювання і самоврядування у всіх сферах суспільного життя;
  • поєднати зусилля фахових організацій різних галузей та сфер діяльності з метою розробки і просування пакету законодавчих ініціатив, спрямованих на розв’язання кардинальних проблем економічного життя, створення належних умов для розвитку інституцій громадянського суспільства та забезпечення прозорих і відповідальних механізмів його фінансування;
  • ініціювати створення позапартійного Фахового руху України як майданчика для підготовки законодавчих ініціатив, що представляють спільний інтерес, а також з метою сприяння розвитку саморегулювання і самоврядування, налагодження конструктивних відносин з усіма гілками влади, громадськістю, ЗМІ.

Організатор заходу – ВГО «Фахова рада України». Співорганізатори: Асоціація благодійників України, Асоціація професійних управляючих нерухомістю, ВГО «Українська асоціація маркетингу», ВГО «Український союз пожежної і техногенної безпеки», ВГО «Українська федерація індустрії безпеки», Українська асоціація меблевиків.