Благодійний ярмарок та концерт на підтримку військових влаштували у Решетилівській гімназії 3 Березня 2015 8:53

Благодійний ярмарок та концерт на підтримку військових влаштували у Решетилівській гімназії

Благодійний ярмарок і вже другий гала-концерт на підтримку українських військових влаштували у Решетилівській гімназії імені Івана Олійника. Зібрані кошти передали Полтавському військовому шпиталю на купівлю пральної машини. До благої справи задля українських бійців долучилися й інші школи району.

Учні Решетилівської гімназії імені Івана Олійника закликають земляків на ярмарок. За прилавками не лише дівчата, а й хлопці. Між численними покупцями не протиснутися. Солодка випічка, шкарпетки, обереги, картини, вироби з фанери, – чого тільки не було. Речі, виставлені на продаж, діти робили з любов’ю.

А далі – благодійний концерт учнів та вчителів не лише Решетилівки, але й усього району. Одна з учасниць – переселенка з Донбасу, шестикласниця Лада Федорова. Ще в червні минулого року вона разом із батьками приїхала до Решетилівки. Тут живе її бабуся. Через постійні обстріли, розповідає дівчинка, додому так і не повернулися.

Зібрані більше восьми з половиною тисяч гривень передали Полтавському військовому госпіталю на закупівлю пральної машини.

У Полтавському військовому госпіталі з початку бойових дій на сході вже вилікували більше шестисот військовослужбовців. Зараз там 170 пацієнтів. З них 57 бійців – із АТО. А от першу кваліфіковану медичну допомогу пораненим надають у Харківському або Дніпропетровському шпиталях. Чимало медичного персоналу теж на фронті – з березня минулого року відбулося 16 ротацій виїзних бригад у складі трьох лікарів, двох медичних сестер і двох водіїв.

Джерело: Полтавська ОДТРК «Лтава»