Дітям із синдромом Дауна зібрали 330 тисяч гривень 7 Травня 2015 13:04

Дітям із синдромом Дауна зібрали 330 тисяч гривень

Протягом трьох місяців благодійної акції «Срібна монетка», ініційованої ВБО «Даун Синдром», вдалося зібрати 322 366,47 грн.

Гроші направлять на навчання дітей з синдромом Дауна у загальноосвітніх, а не спеціалізованих, навчальних закладах разом зі звичайними дітьми.

«Цей непростий для України та українців рік став справжнім «вибухом» у волонтерстві та благодійності. Ми раді тому, що попри велику кількість програм, які потребують допомоги суспільства, наша «Срібна монетка» не залишилася поза увагою українців, – відзначає Сергій Кур’янов, президент Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром», батько 10-річного Іллі з синдромом Дауна. – Кожна «монетка», зібрана цього року, є золотим вкладом у щасливе майбутнє наших «сонячних» дітей. Це геніальний приклад людяності, який вражає до сліз та дає надію на «хепі-енди».

Відповідно до нових змін у законодавстві, що дозволяють відкривати інклюзивні і спеціальні групи для особливих діток, близько 300 маленьких українців із синдромом Дауна підуть в дитячі садки уже цієї осені. Тому найважливіше, що потрібно зробити зараз, – це навчити українських педагогів працювати із «сонячними» дітьми.

«Моєму Глібчику уже 4,5 роки. До садочку разом зі звичайними дітками ми уже ходимо майже рік. Я бачу дуже гарні результати: син уже говорить достатньо чистою усвідомленою мовою, став більш зібраним, – розповідає Світлана, мама 4,5-річного Гліба з синдромом Дауна. – Син дуже швидко адаптувався до садочку, почав тягнутися до інших дітей і подорослішав дуже. Важливо, щоб кожна дитина з синдромом Дауна мала можливість навчатися і розвиватися разом зі звичайними дітьми».

На що саме будуть спрямовані кошти, зібрані у рамках благодійного проекту «Срібна монетка»? Перш за все необхідно створити спеціальну освітню програму для інформаційної та методичної підтримки педагогів по всій країні; сформувати службу підтримки сімей; забезпечити професійну психолого-педагогічну підтримку на базі Центру раннього розвитку, а також – провести регіональні навчальні семінари для батьків і фахівців; підготувати, видати та розповсюдити спеціальну літературу.

Акція «Срібна монетка» проходить уже п’ятий рік поспіль у партнерстві з АТ «УкрСиббанк».

Джерело: Репортер Житомира