У рамках фіналу VI фестивалю «Файнокрай» відбудуться акція на підтримку глухих і слабочуючих людей та благодійний ярмарок 12 Травня 2015 11:46

У рамках фіналу VI фестивалю «Файнокрай» відбудуться акція на підтримку глухих і слабочуючих людей та благодійний ярмарок

16 травня у Запоріжжі в Палаці Культури «Орбіта» пройде фінал VI Міжнародного фестивалю талантів «Файнокрай». У рамках заходу відбудеться низка акцій благодійного і патріотичного спрямування.

Так, 40 чуючих хлопців і дівчат «заспівають руками» про любов до України. Слухачі курсів жестової мови, що протягом місяця тривали у рамках фестивалю, самостійно вирішили підтримати своїх нечуючих співгромадян. Жестова пісня «Моя чарівна Україна» – можливість звичайних волонтерів нестандартно висловити любов та повагу до рідної країни та патріотично підтримати українців з вадами слуху.

Також організатори влаштовують благодійний ярмарок рукотворів. Юні майстри та майстрині з числа волонтерських організацій запропонують широкій громадськості креативні аксесуари, прикраси інтер’єру, канцелярію й іграшки ручної роботи, а на виручені кошти підтримають бійців Української Армії та малозабезпечені сім’ї вимушених переселенців. Окрім самого продажу, також для всіх охочих протягом дня запланований ряд творчих майстер-класів, участь в яких зможуть взяти як діти, так і дорослі.

Міжнародний фестиваль «Файнокрай» відбувається у Запоріжжі вже ушосте. 16 травня 2015 року під час гала-концерту школярі та студенти, молодь з особливими фізичними й соціальними потребами, а також маленькі вимушені переселенці поділяться своїми творчістю та талантами з мешканцями та гостями Запоріжжя.

За інформацією ЗОМОГ «Наше щасливе життя»