Україну з робочим візитом відвідали представники Асоціації «Французька народна допомога» 27 Травня 2015 13:40

Україну з робочим візитом відвідали представники Асоціації «Французька народна допомога»

З 20 по 23 травня 2015 року в Києві з робочим візитом побували представники Асоціації «Французька народна допомога» (Secours populaire français, SPF) – національний секретар, заступник керівника міжнародного відділу Ісмаїл Хассуне і член національного комітету Патрік Каменка. Організатором візиту є Благодійний фонд «Фонд розвитку Київської обласної клінічної лікарні» за сприяння Асоціації благодійників України.

Представники SPF відвідують Україну вперше, мета їхнього візиту – вивчення поточної ситуації в нашій країні, ознайомлення з діяльністю організацій недержавного сектора та комунальних установ, а також пошук шляхів співпраці у різних сферах суспільного життя.

Під час візиту Ісмаїл Хассуне і Патрік Каменка зустрілися з представниками громадських, доброчинних і волонтерських організацій, відвідали медичні заклади та центри допомоги. Так, 21 травня вони провели зустріч з українськими доброчинцями, у якій взяли участь представники Благодійного фонду «Фонд розвитку Київської обласної клінічної лікарні», Асоціації благодійників України, громадської організації «Ініціатива Е+», благодійного фонду «Благомай», Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000». Ісмаїл Хассуне представив роботу «Французької народної допомоги», її аспекти у різних країнах, характер та напрями благодійної діяльності. Українські благодійники, у свою чергу, розповіли про роботу своїх організацій.

Того ж дня французькі доброчинці побували у Центрі допомоги переселенцям на Фролівській 9/11. У супроводженні засновників та активістів Центру Лесі Литвинової та Оксани Сухорукової вони оглянули Центр, побували у його приміщеннях, поспілкувалися з відвідувачами та волонтерами.

22 травня французька делегація зустрілася з представниками МБО «Українська ліга благодійників». Учасники зустрічі обмінялися інформацією про діяльність своїх організацій та обговорили можливі механізми передачі й поширення гуманітарної допомоги з Франції в Україну.

Пізніше того ж дня Ісмаїл Хассуне і Патрік Каменка побували у комунальному закладі Київської обласної ради «Київська обласна клінічна лікарня». Вони провели робочу зустріч з головним лікарем Миколою Львовичем Анкіним, під час якої обговорили можливі варіанти допомоги лікарні. Після зустрічі разом із головним лікарем гості оглянули лікарню, побували у її відділеннях, у тому числі в ортопедо-травматологічному центрі, де проходять лікування українські воїни, поранені в зоні АТО.

За результатами візиту своїх представників Асоціація «Французька народна допомога» визначиться щодо формату і напрямів співпраці з Україною. На разі прийнято рішення про підготовку першої спільної акції – візиту до Франції групи українських дітей.

Асоціація «Французька народна допомога» утворилася у 1945 році у відповідь на гуманітарну кризу та нестабільність, які панували у французькому суспільстві після закінчення Другої світової війни. Організація ставить собі за мету подолання бідності та соціальної ізоляції не лише у Франції, а й в усьому світі. Також SPF реалізовує проекти підтримки фізичних осіб та родин, надаючи їм доступ до житла, медицини, культури і дозвілля, спорту, оволодіння професією. Багато зусиль спрямовано на підтримку дітей та молоді з різних країн світу, їхню інтеграцію у світове співтовариство. Діяльність Асоціації охоплює усі континенти, до її проектів залучено близько 1 мільйона людей по всьому світу. Свою роботу SPF вибудовує на засадах тісної співпраці з місцевими організаціями, що здатні виявити та задовольнити соціальні потреби своєї країни.


Галерея (12 фото)

* Для перегляду клікніть на фото