В Ужгороді на благодійному ярмарку діти продавали свої іграшки і взуття, щоб підтримати військових 2 Червня 2015 8:32

В Ужгороді на благодійному ярмарку діти продавали свої іграшки і взуття, щоб підтримати військових

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, ужгородські діти спробували себе у ролі волонтерів. На благодійному ярмарку вони продавали дитячі речі, які на добру справу віддали самі та їхні однолітки. Імпровізований ярмарок дитячих речей розгорнули біля будівлі міської філармонії.

«Ми збираємо гроші для закарпатських військових, щоб їм допомогти, щоб вони повертались живими і швидко. Мені подобається волонтерити», – розповіла маленька ужгородка Вікторія.

На ярмарку можна було придбати іграшки, одяг, взуття. Ці речі небайдужі зносили протягом кількох тижнів. Ужгородці зі своїми дітьми і в день ярмарку активно поповнювали запаси: приносили свої речі і обирали собі щось до смаку. Ціни були вільними, кожен міг пожертвувати суму, яку вважав доцільною.

«Сьогодні в нас тематична акція, спрямована на захист дітей, бо хлопці, які воюють на Сході, воюють за майбутнє цих дітей. Ну і діти нам активно допомагають заробити на військових. Ми сьогодні представляємо ярмарку, де за вільними цінами можна купити іграшку. Діти нам їх принесли, ми перепродуємо. Вони розуміють, що роблять благу справу», – розповіла волонтер Галина Ярцева.

На ярмарку для дітей також влаштували лотерею, яка не залишила жодного учасника без виграшу. Кожен, хто взяв у ній участь, пожертвувавши на підтримку закарпатських воїнів, отримав подарунок. По обіді біля філармонії також стартували майстер-класи, де і діти, і дорослі за символічну плату могли навчитись чогось корисного і цікавого.

Джерело: Закарпаття онлайн