Кабінет Міністрів визначив порядок збору пожертв на армію 7 Липня 2015 11:39

Кабінет Міністрів визначив порядок збору пожертв на армію

Уряд затвердив основні засади проведення публічного збору благодійних пожертв для забезпечення Збройних Сил України серед невизначеного кола осіб, зокрема, з використанням мобільного зв’язку, ЗМІ або через благодійні організації.

Ці засади визначені постановою Кабміну від 30 червня 2015 року №451 «Про затвердження Порядку здійснення публічного збору благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил України».

Згідно документу, публічний збір благодійних пожертв може здійснюватися:

  • особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації або на користь благодійної організації від власного імені (через благодійні організації);
  • особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені або на користь Міноборони;
  • уповноваженими посадовими особами Міноборони з використанням засобів масової інформації.

Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності керівника благодійної організації. У довіреності повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і строк збору благодійних пожертв, порядок їх використання (здавання благодійній організації) та порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації.

Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв на користь благодійної організації від власного імені, діють на підставі договору про благодійну діяльність, укладеного з такою благодійною організацією. У договорі повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і строк збору благодійних пожертв, порядок їх використання (здавання благодійній організації), порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації та відповідальність сторін у разі порушення умов договору або порядку використання пожертв.

Повний текст постанови