Благодійний аукціон для побудови пам’ятника Андрею Шептицькому зібрав 300 тисяч гривень 28 Липня 2015 11:00

Благодійний аукціон для побудови пам’ятника Андрею Шептицькому зібрав 300 тисяч гривень

24 липня у Львові в приміщенні «Львівської політехніки» стартував благодійний аукціон, організований Благодійним фондом «Святий Юр».

«Митрополит Андрей Шептицький є масштабною фігурою, він причетний до всіх величних справ, що починалися на Західній Україні. Він лідер, що заслуговує на встановлення пам’ятника», – говорить член організаційного комітету та художник Ігор Гавришкевич. За його прогнозами, з аукціону реально вилучити 1,5 мільйони гривень і більше, а оскільки пам’ятник споруджується в борг, ці кошти будуть дуже доречними.

Кожен гість міг знайти роботу до душі. На аукціоні були представлені найрізноманітніші роботи та техніки: картини маслом та пастеллю, ікони, фотографії, скульптури зі скла та металу, вітражі, світильники.

Найдорожчою роботою була картина маслом Михайла Демцю «Осінні Карпати», вартістю 72 тисяч гривень.

«В суспільства є мало зацікавлення в тому, щоб вкласти кошти у спорудження пам’ятника», – говорить Любомир Медвідь після початку аукціону. На його думку аукціон не відвідала достатня кількість людей. Проте, візьмемо до уваги, що ця подія була організована за тиждень, а це вже результат, що заслуговує поваги.

У перший день третина робіт були продані, і загальна сума вилучених коштів становить 297 тисяч 350 гривень. А сам аукціон продовжується електронними торгами, які, за прогнозами, спрацюють на збільшення зібраних грошей. Ця та інші акції, пов’язані з підтримкою побудови пам’ятника, будуть діяти до листопада.

Джерело: Медіастар