Бійці АТО отримають позашляховик, кошти на який збирали у Канаді 13 Серпня 2015 17:45

Бійці АТО отримають позашляховик, кошти на який збирали у Канаді

Бійці спецпідрозділу «Сокіл» Нацгвардії отримають позашляховик. Кошти на авто збирали в Канаді. Загалом для української армії зібрали 26 тисяч канадських доларів та 2 тисячі доларів США.

Про це 13 серпня повідомила на прес-конференції співачка, громадський діяч, волонтер Софія Федина, яка нещодавно повернулася з Канади.

«Моя поїздка тривала понад півтора місяці. Спочатку це були відвідини США на запрошення Організації оборони Лемківщини. На 15-му фестивалі «Лемківська ватра» за два дні концертів і зустрічей вдалося зібрати $2 тис. на потреби українських військових. Згодом я полетіла до Канади на запрошення товариства «Зустріч». У цій країні мені організували півторамісячне перебування», – розповіла волонтер.

Софія Федина виступала на 42-му українському фестивалі «Писанка» під Едмонтоном. За три дні виступів зібрали 4900 канадських доларів. Потім був сольний концерт у Едмонтоні, де вдалося зібрати 9420 доларів. Основною подією була фандрейзінг-забава – захід зі збору коштів для Української армії. Під час забави проходив благодійний аукціон, на який солдати з фронту передали перероблені на сувеніри гільзи від набоїв. За квитки українська співачка зібрала 3500 доларів, пожертви становили 1892 долари, на тихому аукціоні вторгували 1235 доларів.

Наступним великим концертом став на фестивалі «Український день». Під час цього заходу зібрано 2445 доларів. Також були персональні пожертви від окремих людей.

«Загальна сума, яку ми зібрали під час мого перебування у Канаді, – понад 26 тисяч канадських доларів. Ми закупили позашляховик для бійців спецпідрозділу «Сокіл». Також вдалося закупити 71 пару берців, 116 комплектів форм, 98 панамок, 76 футболок, три планшети, 13 рацій тощо. На все це ми витратили 9,5 тисяч доларів. Решта коштів готова до використання», – додала Софія Федина.

Сьогодні позашляховик освятили перед Львівською ратушею. Вже через кілька днів його доправлять у зону АТО.

Джерело: ZIK