«Замість квітів на перше вересня – допоможи військовому»: благодійна акція у львівських школах 27 Серпня 2015 12:34

«Замість квітів на перше вересня – допоможи військовому»: благодійна акція у львівських школах

Активісти ГО «Рабів до раю не пускають» та ГО «Пріоритет права» організовують акцію «Замість квітів на перше вересня – допоможи військовому». На даний момент об’їхали понад 60 шкіл Львова, 15 директорів погодились підтримати ініціативу.

Майже в кожному класі є дитина, батько якої перебуває на фронті та потребує фінансового забезпечення. Тому громадські активісти Львівщини звернулися до директорів шкіл, батьків і самих школярів з пропозицією підтримати військових – на кошти, за які б вони купили квіти, вони придбають необхідні для бійців речі.

«Ми пропонуємо, щоб директори шкіл та батьки самі обрали, як саме вони можуть допомогти. Це може бути переказ коштів у благодійний фонд, придбання речей, вкрай радісно вітаються листи від школярів, малюнки. Ми зберемо все це і передамо з рук в руки одразу після свята. Це буде зворушлива акція, яка  допоможе українській армії та сприятиме патріотичному вихованню самих школярів», – коментує керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

За словами активіста, вже у п’ятницю, 28 серпня, батьки та школярі зможуть зайти у свої школи та переглянути перелік потреб військових на дошках оголошень. А вже першого вересня принести щось з цього переліку замість квітів. Якщо дана школа не бере участі в акції, допомогу можна принести в центр збору допомоги учасникам АТО (вул. Підмурна, 5, 4а). Всі діти отримають символічну пам’ятку за допомогу воїнам АТО.

«Вже у вересні наші волонтери відвезуть всю допомогу в зону АТО. Також зараз ми вводимо певну новацію: під час поїздок на схід з нами будуть фахові юристи, які зможуть надавати допомогу бійцям, чиї права порушуються, та формувати відповідні звернення у військові прокуратури сектора», – додає керівник ГО «Пріоритет права» Леся Бондарук.

У школах, кажуть активісти, їх зустрічають по-різному. Хтось з директорів одразу погоджується взяти участь, хтось вирішує все обдумати, хтось – налаштований агресивно. Остаточний список шкіл, які братимуть участь в акції, оприлюднять 27 серпня.

Усі директори шкіл Львова, голови батьківських комітетів, які мають бажання приєднатися, можуть зателефонувати за номером (098) 094-61-81.

За матеріалами ГРІМ